Reisverslag  Dag 63 - Vrijdag 26 Juli 2013

 

08:30 Wakker. Na een ontbijtje ga ik naar huize Jongeneelen. De stijltang van Emmanuela geeft problemen en Ruud heeft gevraagd of ik er even naar wil kijken want hij krijgt het niet voor elkaar. En ik kan daar dus - terwijl Ruud en Maria in het hotel werken - nog even zelf aan het werk. Van Emmanuela krijg ik een koffie maar ik krijg geen internetverbinding. Wat ik ook probeer en ik heb hier vroeger wel zitten werken. Ik stond al op met wat hoofdpijn en dit maakt het er niet beter op. Toch ga ik niet ergens anders naar toe maar wacht de thuiskomst van Ruud af. Ik ga ondertussen foto's uitzoeken voor Pellagia (en ook voor Ruud). Ben ik toch nog nuttig bezig.

Het blijkt dat hij op de router toestemming moet geven. Erg fijn! Maar dan kan ik ook aan het werk en heb ik na 1,5 uur het probleem opgelost. Dan is Ruud ook weer terug van wat boodschappen doen. De stijltang krijgen we helaas niet goed werkend. Het contact gaat over sleepcontacten en die krijgen we niet meer goed sluitend waardoor hij vaak uitvalt.

De hoofdpijn heeft ondertussen een nare vorm aangenomen en ik ga snel naar huis, neem een aspirine en duik mijn bed in. Ik heb gisteren geen druppel gedronken! Zou het afkickverschijnselen zijn? Dan moet ik het maar weer snel op een drinken zetten.

Na een goede twee uur slaap is het een stuk beter in de bovenkamer. Ik lig lekker wat te lezen en muziek te luisteren. Ik heb wel zin in een koffie. Dus kleed ik mij om 18:00 al om voor de avond en zit even later aan de freddo bij Drossia. Bussen die elkaar moeten zien te passeren en ook nog moeten uitkijken voor jonge eikeltjes op quads. Maffe Engelsen en Israëlisch die zonder te kijken de kruising over denderen. Dat het allemaal toch maar goed gaat.

Maria is ondertussen in dienst gekomen en van haar krijg ik een tweede freddo. Tot verbazing van haar en een andere ober bestel ik zelfs een derde bakkie. En toch zal ik straks prima slapen. Het is dan 20:30 geworden, tijd voor een maaltijd. Het is rustig bij Cretan Family en Aristo maakt er gebruik van door snel te vertrekken. Met Jorgos zit ik een tijdje te praten nadat ik een heerlijke kip sinaasappel (kotopoulo portokali, onthoud die Martine!) heb gegeten.

Eddy komt wat raki brengen terwijl een groep Italiaanse jongeren (waarschijnlijk een animatieteam van een van de hotels) zitten te eten en luidkeels te skypen met het thuisfront. Draadloos internet is niet altijd een zegen maar je ontkomt er niet meer aan.

Het is 23:15 als ik afreken en op huis aan ga. Op bed ga ik lekker nog liggen lezen en het is 0:45 als ik mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje