Reisverslag  Dag 64 - Zaterdag 27 Juli 2013

 

07:45 Ik ben wakker en heb mij al een paar keer omgedraaid. Ik ga lekker nog wat liggen lezen met alle ramen open. Ik merk dat het afgelopen nacht weinig is afgekoeld. Het zal vandaag wel warm worden.

Ik heb geen brood meer thuis en besluit straks bij Nemo Bar een ontbijtje te nemen in de vorm van tosti. Dus blijf ik op bed lezen totdat het bijna negen uur is. Dan met strandspullen en laptop naar Stalis. Het is vandaag weer tijd voor een update.

Anita is alweer druk bezig de keuken op te starten en voorbereidingen te treffen (zoals diverse groeten snijden). De schoonmaakster heeft ook alles weer weggepoetst van de afgelopen nacht en vertrekt naar haar volgende adres (de appartementen boven Drossia). Als Anita klaar is met de vorobereidingen krijg ik een lekker sterke freddo van haar en kan ik aan het verslag beginnen. Daarna heeft ze ook een tosti voor mij gemaakt en tik ik rustig verder.

Met verbazing zie ik George met zijn twee dochters aankomen, Christina en Eleni. Vooral de oudste, Christina, is ontzettend lang geworden. Ze steekt al bijna boven haar vader uit en ze is pas 13 jaar! Ze helpt al mee met de vaat wegwerken en kijkt continue wat haar vader aan het doen is. De jongste is met vriendinnetjes naar het strand vertrokken.

Ik tik verder en krijg van George te horen dat hij verse loukanika (pittige worstjes) heeft en dat hij straks zal roepen als die zover zijn om opgegeten te worden. Ach, zo kom ik de zomer wel weer door. Ik tik rustig verder en het is nu 14:15 als de worstjes op de bakplaat liggen en ik compleet bij ben. Zo de update en vanmiddag een duik in zee. Wat de komende dagen gaan brengen, ik heb geen idee. Of ik nog een update doe voordat ik dinsdagavond Kreta verlaat? Waarschijnlijk niet. Dus zal de update daarna komen vanaf Diakopto. Het einde komt nu wel heel rap in zicht...

Wordt vervolgd.

De worstjes smaakten prima en ik blijf nog een tijdje aan de bar praten terwijl Anita zich in het zweet werkt om alle bestellingen te voltooien. Op het terras komt de wind en is het soms zelfs iets fris. Maar de keuken staat net afgeschermd van de wind en ik hou het er nog geen minuut vol. Maar Anita heeft geen keuze en werkt stug door terwijl ze toch ook tijd heeft om met mij te praten (vrouwen kunnen dat). Als de keuken sluit (17:00) ga ik ook mijn laptop opruimen en op huis aan terwijl Anita nog tot 18:00 bezig is de keuken schoon te maken.

Thuis neem ik een lekkere douche en ga dan op bede wat liggen lezen. Vandaag eet ik weer thuis, ik heb wat knakworsten die ik opwarm en op een broodje schuif. Daarna ga ik lekker wat video liggen kijken op de laptop. Het is 23:30 als ik het genoeg vind en mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje