Reisverslag  Dag 66 - Maandag 29 Juli 2013

 

08:15 Wakker. Na een ontbijtje stap ik op de scooter en rijd ik naar de groothandel. Yorgos heeft gevraagd of ik voor jerrycans wil zorgen waar ik het heilige Kretenzer water in kan opslaan voor vervoer naar Nederland. Die hoeveelheid is zowel voor mij en voor Martine en Rene. Maar ik kan geen lege jerrycans vinden. Wel vind ik jerrycans maar dan gevuld met gedemineraliseerd water. Een jerrycan bevat 4 liter en kost 1,20 euro. Dus koop ik daar een doos met 4 stuks van.

Het water vertrekt richting planten en riolering en daarna gaan de lege jerrycans richting Cretan Family. Daar zit Katharina, de vrouw van Yorgos. We raken in gesprek en ze verteld mij dat ze in de medische molen loopt en dat dit niet echt uitkomt qua hoogseizoen maar dat het niet anders kan (overige info hou ik voor mijzelf). Eind september komt er in ieder geval nog een zwaar gedeelte voor haar aan. Maar dat beïnvloed ook Yorgos, de rest van het gezin (Nikos en Irini) en ook Aristo. Samen met de problemen van opa, zorgt dat voor een zware geestelijke belasting.

Dan komt Yorgos Katharina aflossen want zij moet bijles gaan geven. Ik wens haar enorm veel sterkte en vertel Yorgos over de jerrycans. Hij zal ervoor zorgen dat ze dinsdagmiddag gevuld klaar staan. Dan stap ik op mijn scooter en rijd naar het "tuincentrum" tegenover huize Jongeneelen. Er blijkt nog 1 enigszins magere jasmijnplant te staan. Mara het is wel die heerlijk geurende. Voor 4 euro neem ik hem mee en ga ik in Nederland proberen of hij ook wil gaan bloeien en geuren.

Ik breng de plant naar mijn kamer en keer daarna om, richting boekwinkel van Pellagia. Ze heeft al gehoord dat ik gisteren haar kinderen gezelschap heb gehouden. We zitten wat grappen te maken en opeens is het geregeld dat ik haar als levensechte sexpop mee zou moeten nemen naar Nederland. Dan heb ik geen ticket nodig voor op de boot, is de redenatie. Die gedachte werkt goed op de lachspieren en ook Mike, die iets later binnen is gekomen, doet hieraan mee. Ze hebben het zwaar met kinderen die bijlessen moeten hebben en overige dalende inkomsten maar stijgende kosten (helemaal de belastingen). Toch doet dat lachen ze even goed.

Dan komt Ruud binnen en ook die krijgt het plan te horen. Maria zit bij de kapper en hij gaat zo terug naar huis om een klusje op te knappen als Ninja Turtle Bug Master. Ik spreek met Ruud af dat ik morgen bij Malia Park kom ontbijten (hij dacht even dat ik vandaag zou vertrekken) en dan de lunch bij hen kom nuttigen.

Thuis gaat de airco weer even op vol en lig ik een tijdje lekker koel te lezen. Maar dan toch weer even naar Nemo Bar. Ik maak een afspraak met Craig (ik noemde hem hier in het verslag altijd Greg maar dat moet uit mijn hoofd want onder de G kan ik hem op facebook nooit vinden). Om 18:00 zal ik hem zien bij Drossia. Ik heb geen werk vandaag, enkel wordfeud, facebook en interneppen. Ondertussen is er een piraat binnengekomen die sprekend lijkt op Captain Jack Sparrow (Pirates of the Caribbean). Een jongetje gelooft er helemaal in en gaat compleet met de piraat en de verhalen aan de gang.

Ik pak mijn strandspullen en ga nog een keer lekker de zee in. De golven zijn er nog en ik vermaak mij prima. Na het opdrogen drink ik bij Anita en George nog een biertje en ga dan op huis aan. Het is iets over zessen als ik keurig omgekleed voor de avond bij Drossia ga zitten. Even later schuift Craig aan en zitten we te genieten van onze koffie en al het schoons wat langskomt. Voor Craig is het toch weer iets wat hij vaker wil gaan doen, dit is beter dan tv kijken! Al snel roepen we weer de kleuren die ons het meest "aanstaan".

Dan schuif een vriend van Craig aan, ik herken hem niet meteen maar hij mij wel van vanmiddag. En nu weet ik het ook, het is Jack Sparrow maar nu zonder piratenkledij en make-up. Hij is de hele middag op pad geweest met het jongetje en is doodop. Normaal maakt hij advertentieborden, ook Nemo Bar heeft gebruik van hem gemaakt. Het piraten stuk doet hij er voor de lol bij.

Het is een gezellige boel zoals we met ons drieën de langslopende dames becommentariëren. Maar ook de Israëlische jongens krijgen er goed van langs in ons commentaar. We moeten eigenlijk wat Palestijnse jongens uitnodigen en dan kijkgeld aan de overige toeristen vragen. Zo krijgen we die arrogante koppen wel wat vriendelijker, want dit is niet de omslag waar Malia op zit te wachten.

Craig moet er weer vandoor en Jack Sparrow is dan vertrokken. Ik neem afscheid van hem en hou contact met hem. Hij kent ook iemand in een bergdorpje bij Rethymnon en misschien is dat voor volgend jaar wel een tussentop waard. Ik drink nog een koffie voordat ik Maria een fijne zomer wens en naar Cretan Family vertrek.

Daar is opa gelukkig weer terug op zijn bankje en ook Aristo is er weer. Wel zie je de vermoeidheid en de spanning op de gezichten van de beide broers staan. Ik krijg via opa een grote schotel paidakia, want het is tenslotte mijn laatste avond hier. Die schotel smaakt uitstekend en ik bedank ze allemaal weer voor de goede maaltijden en de gastvrijheid. Ik moet de planning iets omgooien maar dan zie ik ze morgen allemaal nog even voordat ik vertrek. En dus neem ik nu nog geen afscheid.

Thuis gaat de airco aan - is hard nodig - en lees ik nog twee hoofdstukken voordat ik om 0:30 mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje