Reisverslag  Dag 67 - Dinsdag 30 Juli 2013

 

07:30 Wakker. Vandaag is de dag goed vol gepland met af te leggen bezoekjes. En dus gooi ik nu al de meeste spullen in de auto. Ook omdat het nu nog enigszins koel is. Daarna stap ik op de scooter en ga ik naar Malia Park voor een ontbijt. Maria is alweer druk bij post 1 en Ruud is net begonnen om post 6 te bemannen. Emmanuela is vandaag jarig maar ik was het vergeten en daarom neemt deze vriend van mij even een mooie wraak.

Mijn tweede kop cappuccino lijkt wel bedorven melk te bevatten. Als ik Ruud erop wijs, zegt hij met een stalen smoelwerk (excuse mijn woordgebruik) dat het toch wel in orde is en of ik het al geproefd heb. Dat laatste zorgt ervoor dat ik wel een slok neem maar gelukkig een kleintje. Want meneer heeft, omdat ik zijn dochters verjaardag vergeten ben, er tabasco doorheen geroerd. En dat is best pittig spul!

Collega Dimitris is natuurlijk op de hoogte en samen komen beide belhamels bij mijn tafeltje staan lachen. Ik feliciteer Ruud met zijn dochter (20 jaar alweer) en zal haar een sms sturen omdat ze op Zakynthos zit. Maar deze actie vraagt natuurlijk om wraak, maar dat hoeft niet meteen. Hij zal vaak om zich heen moeten kijken...

Na het ontbijt ga ik naar de boekwinkel om Pella als sexdoll op te halen. Ze is echter bang dat ik haar in een zak stop zonder luchtgaten. Enfin, het loopt al fantaserend weer helemaal uit de hand. Mike komt binnen en ik betaal aan hem het appartement. Hij moet echter weer snel verder, er moet geklust worden. Dus neem ik afscheid van Mike en niet veel later toch ook maar van Pella. Mike gaf toch wel aan haar niet kwijt te willen.

Ik rijd door naar Stavroula die flink in de stress zit. Een grote verzekeringsmaatschappij waar zij haar verzekeringen voor scooters en auto's had lopen is op de fles gegaan. Dag 20.000 euro reeds betaalde premies en er zijn flink veel mensen die nu andere verzekeraars zitten te bellen om ergens wat te kunnen afsluiten. Op de vraag wat de helm kost die ik nu heb, antwoord ze dat ze hem aan mij geeft. Ik ben al zoveel jaren een vaste klant. Ook dit jaar is uiteten gaan er weer bij ingeschoten en dus maakt ze het nu zo goed. Ik ben er blij mee! Geen zoektocht meer naar een passende helm. Ik wens haar sterkte, spreek af dat ik de scooter bij het appartement achterlaat en neem afscheid.

Weer een afgevinkt bezoekje. Na wat spullen thuis te hebben gebracht ga ik richting huize Jongeneelen. Een jonge Roemeense jongen (bijna afgestudeerd arts) werkt bij Ruud en Maria in het hotel als hulp. Timoti doet dit gewoon voor de lol maar is een waardevolle hulp (en daar zijn er niet zoveel van). Ook hij is uitgenodigd voor de maaltijd en dus gaat Ruud hem ophalen. Ondertussen laat de vader van Maria mij een grote jasmijnplant zien en zijn eigen stekjes. Die laatste doen het nog niet goed, hij hoopt die volgend jaar voor mij klaar te hebben. Maar de grote jasmijn mag ik in de auto meenemen.

We eten beneden bij Maria's ouders. Gouvetsi staat op het menu en is weer heerlijk bereidt door Maria's moeder. Zoals altijd zit ik weer vol en is het warm in de kleine ruimte. We zitten nog een tijd te kletsen maar dan toch is het tijd om afscheid te nemen. Ruud en Maria willen nog even slapen en ik ga weer naar de volgende stop.

Dat is Cretan Family voor Aristo en Eddy. Die gaan om 16:00 altijd even naar huis voor een slaapje. Yorgos heeft dat daarvoor gedaan. Ik krijg van Aristo een heerlijke pot honing en hij laat mij de gevulde jerrycans zien die klaar staan. Ik kom straks met de auto terug en zal ze dan inladen. Nu neem ik afscheid van hem. Kosti en Eddy.

Ik ga terug naar mijn kamer, haal de laatste spullen uit de kamer en stop ze in de auto, Nog een laatste controle en dan de sleutel aan de binnenkant van de deur achterlatend ga ik op de scooter naar Nemo Bar. Ik zie nog net George die ook voor een slaapje vertrekt. Van Anita krijg ik nog een koffie en dan neem ik ook hier afscheid en van Anita in het bijzonder. Een leuke en lieve vrouw en ik wens haar heel veel sterkte want haar zus heeft niet lang meer te leven. Geniet van het leven, dat blijkt nu ook maar weer.

Terug bij het appartement leg ik de helm in de auto en gooi dan de sleutel van de scooter onder het zadel. Ik moest dit een paar keer tegen mijzelf zeggen want anders had ik ook de helm onder het zadel gegooid en had ik hem er niet meer uit kunnen halen. Ik stap in de auto, start de motor, zet de airco aan en sproei eerst de voorruit voordat ik de zijramen open. De auto ziet er verre van schoon uit maar ik weet dat ik in Diakopto in een boomgaard parkeer en dus heeft wassen weinig zin.

Eerst rijd ik naar huize Jongeneelen waar ik de grote jasmijnplant ophaal. Ik heb hem net in handen en krijg van Maria's vader een plastic zak als Maria en Ruud naar beneden komen. Ze moeten zo weer werken. Dus nog een keer afscheid van ze genomen en dan door naar Cretan Family. Daar hoor ik dat Yorgos even weg is. Dat vertelt Irini, zijn dochter die zich nu ook de baas voelt. Dat duurt niet lang want dan is Yorgos terug. Ik heb ondertussen de jerrycans met heilig water ingeladen (ja Martine, dit keer ben ik ze niet "vergeten") en neem afscheid van Yorgos.

Dan zoek ik de snelweg op en ga richting Heraklion. Ik besluit niet meer langs de Praktiker te gaan maar direct de boot op. In het havengebouw koop ik nog wel wat frisdrank maar snel daarna sta ik als vijfde auto geparkeerd op het schip. Hut 4015 is snel gevonden en kort daarna sta ik heerlijk onder de douche. Laat het maar nat worden, het droogt toch snel op dankzij de airco. Om 19:30 lig ik schoon en fris op mijn bedje met een leesboek in de ene hand en een broodje in de andere. Een uur later sluit ik lekker mijn luiken, maar wordt iets na vertrek om 22:15 nog even wakker van de trillingen als de veerboot op snelheid begint te komen. Maar dan pakt dromenland het weer verder op.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje