Reisverslag  Dag 05 - Dinsdag 20 Mei 2014

 

05:30 Wakker, net voordat de wekker gaat. Ik pak mijn spullen en ga richting tiefgarage waar mijn auto de nacht veilig heeft doorgebracht. Die kom ik zonder geschraap uit, een teken dat ik niet zo zwaar beladen ben als voorgaande jaren.

Als snel zit ik in Italië en gaat de reis richting Ancona. Dit keer geen opgaande zon want een gesloten wolkendek blokkeert ieder zicht op de zon. Pas als ik de Alpen heb verlaten breekt de zon door en loopt de temperatuur op.

De rit naar Ancona gaat ook voorspoedig. De broodjes worden opgepeuzeld en ik stop twee keer voor een dubbele espresso. Tenslotte moet ik het cafeine gehalte in mijn lichaam wel op peil houden.

Om 11:45 stop ik in de haven van Ancona. Het schip heeft geen vertraging! Ik kan na het inchecken meteen het schip op en mijn hut in. Dat is weer een meevaller. Ik heb hut 9060 voor mijzelf en ga hierna op het achterdek staan totdat we de haven van Ancona verlaten hebben. Daarna boek ik een massage voor morgenochtend. Altijd leuk om op een varend schip gemasseerd te worden, dubbel relax.

De rest van de tijd verbreng ik lekker in mijn hut door. Leesboek, muziek en slapen. Zo kom ik de tijd wel door. De tijd is trouwens nu al de Griekse tijd. Aan boord hanteren ze altijd de Griekse tijdzone. Uiteindelijk sluit ik om 23:30 mijn luiken voor de nacht maar ik heb ze daarvoor dus ook al eens dicht gehad.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje