Reisverslag  Dag 06 - Woensdag 21 Mei 2014

 

08:00 Net voordat we in Igoumenitsa aanmeren word ik wakker. Ik gebruik een ontbijt in het restaurant en ga daarna - met een tussenstop in de hut - richting de massagetafel. Die 50 minuten massage zijn weer veel te snel voorbij, maar ik voel mij een stuk losser en meer ontspannen. De rondreis en vakantie zijn begonnen.

Na een koffie op dek duik ik weer mijn hut in totdat we om 14:15 de hutten moeten verlaten. Men kan ze dan al gaan schoonmaken, over een uurtje kom ik in Patras aan. En dat klopt ook, een kwartier over de geplande tijd, maar dat ik peanuts. Het is heel rustig op het schip, duidelijk moet het seizoen nog beginnen. Ik ben dus ook snel de boot af en kan richting mijn eerste stop, Diakopto.

Ik ontdek dat Diakopto nog steeds een bouwput is vanwege de aanleg van de nieuwe spoorlijn. Maar ik weet de weg en stop onderweg nog even bij de supermarkt om wat levensmiddelen in te slaan. Bij hotel Alkistis aangekomen besluit ik de auto aan de wegkant te laten staan. Het is nog rustig en ik wil niet in het grasland achter het hotel parkeren wat mij vorig jaar een lekke band heeft opgeleverd.

Ik krijg de sleutel van appartement 202, die had ik twee jaar geleden ook. Het is ruim genoeg voor een heel gezin, dus ik kom om in de ruimte. Maar de wifi is ook binnen sterk genoeg en dat werkt straks weer gemakkelijker. Want ondertussen heb ik een sms gekregen dat ze mij morgen toch wel graag aan het werk zien gaan.

Nu ga ik eerst naar Puerto Bar voor mijn eerste freddo espresso. Daar gaan er weer vele van volgen. Even later komen Yota en Dina langs, twee van de drie zussen die eigenaar zijn van deze bar. Ik word door beide hartelijk begroet. Ondertussen is ook het thuisfront ingelicht van mijn veilige aankomst. De taverne naast de bar gaat komend weekend pas open, zegt men. Ik besluit om op de kamer een boterham te eten, maar eerst loop ik nog wat rond voor de broodnodige beweging.

De avond duurt ook nu niet heel lang. Zin in een slaapmutsje heb ik niet, enkel aan slaap. De vermoeidheid begint er uit te komen. Dus na nog wat te hebben liggen lezen, sluit ik om 22:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje