Reisverslag  Dag 07 - Donderdag 22 Mei 2014

 

07:45 Vroeg slapen is dus vroeg wakker. Ik kook de eieren en zit even later aan een eigen ontbijtje. Ik start de laptop op en ga de mail lezen. Uiteindelijk blijk ik toch weer te moeten wachten op wat acties van collega's, dus kan ik niet al het werk doen wat ik gedacht had. Maar ik heb er wel een nieuwe klus bij. Maar even zien dat we die zo inplannen dat ik het vakantiegevoel wel behoud.

De ochtend is zodoende toch al wel voorbij gegaan. Ik zal diverse vakantiedagen terugverdienen doordat ik aan het werk ben. Het hoort erbij. Ik besluit een koffie te gaan drinken bij het station, maar daar loop ik via een omweg heen. Zodoende weer wat gewandeld en gezien hoe straks de trein (die van Athene naar Patras) uit de tunnel komt, langs huizen gaat die ineens een betonnen koker voor zich hebben waar de trein bovenop rijdt en het spoor duikt dan vlak voor het station ondergronds. Het nieuwe station, of althans de sporen, zijn dus ondergronds. Dit bouwproject duurt al bijna 3 jaar en dat gaat nog wel 3 jaar duren voordat dit klaar is.

Een rustige omgeving is het dus niet rond het station. Maar er is wel lekker veel te zien. Het treintje naar Kalavrita rijdt gelukkig nog wel. Het loket zit nu in een bouwkeet verstopt. Hierna loop ik weer naar huis en duik ik het leesboek in. Ongemerkt val ik even in slaap. Asl ik wakker word maak ik nog even verbinding met de zaak maar heb nog geen groen licht om software live te zetten. Dat wordt dus pas volgende week. Voordeel is wel dat ik morgen aan het verslag kan gaan werken.

Na een backup van de laptop en een lekkere douche, ben ik klaar voor de avond. Eerst een freddo en dan wat eten bij Puerto bar. Het wordt geen pizza, die is nu nog enkel in de weekenden beschikbaar. Ik kies een pasta uit en die smaakt prima. Het is rustig, zeg maar gerust doods. Er zitten nog twee andere tafels aan de koffie, voor de rest is er niemand. Ze moeten het hier duidelijk enkel van de vakantiemaand augustus hebben en voor de rest de weekenden.

Aldus ben ik om 22:30 weer thuis. Ik app wat, luister muziek en lees wat. Een uur later is het welletjes, ik sluit om 23:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje