Reisverslag  Dag 08 - Vrijdag 23 Mei 2014

 

07:30 Ik ben weer wakker en na een klein ontbijtje ga ik richting station. Ik koop de kaartjes voor morgen, vandaag nog even een lekkere dag niks doen. Net als ik de kaartjes heb komt er een conducteur aan die ik goed ken van al die ritten met de tandradtrein. Hij herkent mij ook en we staan even in het Grieks wat te praten. Morgen zit hij ook op de trein, dus zie ik hem dan ook.

Ik drink een freddo aan het station en zie de tandradtrein vertrekken. De conducteur ziet mij zitten en ramt nog even op de toeter terwijl hij de machinist uitlegt waarom. Ik loop daarna terug naar huis, leg de tickets op het nachtkastje en doe de loopschoenen aan. Ik wandel langs de zee een flink stuk totdat ik bij de rivier komt die vanuit de kloof hier de zee in stroomt. De weg houdt hier op en ik loop weer terug. Het weer is goed, bijna onbewolkt, strakblauwe zee (dus windstil) en een lekkere 28 graden. Komend weekend wordt het nog iets warmer maar is er wel kans op een bui.

Na de wandeling ga ik lekker liggen lezen. De kamer is weer schoongemaakt en ik maak als lunch een tosti klaar. Ja, zelfs een tosti ijzer is hier standaard. Daarna is het verslag aan de beurt en ik moet acht dagen vastleggen. Ik hou het dit jaar iets beknopter zoals jullie gemerkt hebben. Maar goed, lieve platschermlezers, dat heb ik ieder jaar gedaan en uiteindelijk zijn er toch dagen bij die flinke lappen tekst opleveren. Kijken hoe dat deze rondreis gaat worden.

Het is nu 17:10 en ik ben helemaal bij. Zo de teksten op de website plaatsen en dan naar de bar voor een koffie. Ik ga vanavond pitta gyros eten bij het station, dat weet ik nu al. En morgen dus met het treintje op pad. Zondag zal ik gaan werken en maandag staat alweer in het teken van vertrek. Eind middag naar Pireaus en dan de nachtboot naar Kreta. De volgende update komt dus eind volgende week vanaf Kreta.

Wordt vervolgd...

Zoals gezegd ben ik eerst naar de bar geweest voor een freddo espresso. Lekker met een boek op de bank en de koffie naast je. Heel vervelend uit te houden. Al lezend verstrijkt de tijd echter wel heel snel en ik wil niet te laat gaan eten. Dus de koffie afgerekend, naar huis om mij om te kleden en dan richting station. Het terras bij het pitta gyros zaakje is vergroot maar ze hebben wel veel last van de verbouwing van het station. Hun straat is een hobbelige zandweg en iedere dag staan ze een paar keer de straat nat te spuiten om ervoor te zorgen dat het stof niet continue op het terras neerdaalt. Maar dat is dweilen met de kraan open en dan is het nog geeneens zomer. En die verbouwing gaat nog wel een jaar op twee a drie duren. Lekker dan.

Lekker is het eten in ieder geval. Een van de jongens in de bediening herkent mij van voorgaande jaren en we staan even over de verbouwing te praten. Ze hebben geen keuze en uiteindelijk moet het mooi worden. Maar nu hebben ze er enkel goed last van. Ik wens hem succes en ga weer op huis aan. Daar wordt de avond al lezend en muziek luisterend doorgebracht. Ben ik blij dat ik alle muziek op een extern schijfje heb meegenomen. Er staat voor iedere stemming wel bijpassende muziek op. Maar uiteindelijk sluit ik pas om 02:16 mijn luiken. Kwam doordat ik nog druk aan het appen met Nederland was. Hier een uur later maar ik vind dat geen enkel probleem.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje