Reisverslag  Dag 10 - Zondag 25 Mei 2014

 

07:45 Wakker. Na een klein ontbijtje ga ik wandelen. Ik loop rond Diakopto en kijk naar een langzaam wakker wordend stadje. Toch zijn vooral ouderen al op pad. Er wordt vandaag hier gestemd voor het Europees Parlement (afgelopen woensdag was dat in Nederland zoals jullie vast wel weten). En de oudjes willen dat afgehandeld hebben voordat ze naar de kerk gaan en daarna de terrassen onveilig gaan maken.

Na iets minder dan twee uur kom ik weer bij mijn kamer uit. En dat zonder routeplanner. Het is nu al broeierig warm aan het worden en ik besluit wat te gaan werken. Op zondag? Ja, voor mij maken de dagen niet zoveel uit en ik heb een klusje waarbij ik niet gestoord wil worden door mail van collega's. Het is echter niet geheel productief want ik loop toch een paar keer vast op vragen die slechts de directie kan beantwoorden.

Enigszins gefrustreerd sluit ik de laptop af en ga liggen lezen en muziek luisteren. Zal ook aan het weer liggen maar ik heb nu even een hachee gevoel (Jochem Myjer: "Onderweg is het leven soms hachee, dan weer Yeee-haa!"). Dus de rest van de middag wordt in hachee modus doorgebracht.

Dan toch eruit en naar de bar. Eerst voor een koffie en later een pizza. Ze kunnen er een salade bij doen voor 1 euro extra. Of Yota doet het express of ze willen failliet gaan of ze verdienen enorm op de pizza (12,50). Maar de salade is enorm!! Het resultaat is dat ik van beide maar de helft op krijg en dan netjes stop en niet door blijf proppen. Wel krijg ik van Yota daarna mijn eerste tsipouro om het eten te helpen verwerken (verbranden zouden sommige dat effect willen noemen). Terwijl we wat zitten te kletsen over de afgelopen winter, het komende seizoen en haar zussen, krijg ik ook nog een tweede tsipouro. Dit keer een dubbele portie want ze vindt dat ik het nodig heb. Het is en blijft inderdaad lekker spul en gelukkig heb ik een goede bodem in de maag anders zou ik nu van de barkruk donderen.

Ik neem afscheid van haar nadat ik de rest betaald heb. Ik vertrek morgenavond naar Kreta en zie haar dus niet meer. Ik laat ook de zussen groeten, Dina zit in Egio en Despina zit in Australië. Ik loop terug naar huis en sluit om 23:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje