Reisverslag  Dag 13 - Woensdag 28 Mei 2014

 

07:40 Wakker en wel klaarwakker. Ruud heeft gisteren verteld over een looppad vanaf de opgravingen in Malia naar Sissi. Ik besluit een fikse wandeling te gaan maken en rijd met de scooter naar de opgravingen (die zijn zo'n 5 kilometer verderop en heb geen zin om dat stuk tussen hotels en bars te moeten lopen). Daar loop ik het veld in richting zee en vind het pad. Al zoekend, soms is het pad afgesloten met stenen om Engelsen op een quads te hinderen, kom ik bij het kerkje op een rots. Vandaar is het via een geasfalteerde weg naar Sissi.

Dezelfde scooterverhuurder heeft daar ook een kantoor en de man van Stavroula zit daar en herkent mij meteen. Ik vertel dat ik een wandeling maak en krijg meteen een enorme sappige sinasappel aangeboden. Bij de super haal ik nog een flesje water en dan ga ik via de hoofdweg terug naar Malia. Dat loopt wel om maar wel een stuk beter dan een geitenpad.

Al met al ben ik een twee uur aan het wandelen geweest. Dan met de scooter terug voor een douche en een ontbijt. Het weer is gek. Dan brandt de zon je bijna weg en even later schuift er een wolk voor en is het zelfs fris te noemen. Na het ontbijt hoor ik Alla, de schoonmaakster en ook Mike. Ik loop naar beneden en ontmoet beiden. Met Mike zit ik nog even te kletsen, Alla moet rennen want de appartementen komen nu bijna vol met de eerste lading Tsjechische toeristen.

Ik krijg een telefoontje van Ruud en niet veel later zit ik met hem bij zijn ouders en oom en tante. Ik ken ze allemaal, dus dat is vertrouwd. We hebben veel schik samen en ik hoor dat ze morgen vertrekken. De tijd verstrijkt snel. Ruud en Maria hebben een werkdag, dus Ruud wil ook even gaan slapen. Hij rijdt dus naar huis terwijl ik de scooter naar mijn kamer stuur. Daar een tijdje liggen lezen totdat ik naar de beachbar Nemo vertrek. Anita, George en Besi verwelkomen mij weer hartelijk en onder het genot van een koffie praten Anita en ik zoveel dat George beweert dat wij meer praten dan grieken. Dat doet ons beide in lachen uitbarsten. En Anita kan het weten, die spreekt - na meer dan 25 jaar op Kreta - vloeiend Grieks en heeft ruime ervaring met de Grieken. Ze is er zelfs meet getrouwd.

Het is iets na 17:00 als ik toch het zeewater even ga uitproberen. Nou, dat valt nog even tegen. Het is fris, ook wel koud te noemen. Bepaalde lichaamsdelen kruipen vanzelf in hun schulp. Dus het bezoek aan het zeewater is van korte duur, maar wel even lekker verfrissend. Na opgedroogd te zijn ga ik weer richting bar en bestel er een biertje. Anita en Besi hebben hun dagdienst erop zitten en gaan naar huis. Ik doe dat niet veel later.

Ik heb eigenlijk niet zoveel zin in een grote maaltijd, dus ik besluit thuis te blijven. Heb ondertussen wel internet op de kamer gekregen. Mike heeft de buurman lief aangekeken en die maakt voor mij een uitzondering en geeft mij de code. Daar ben ik heel blij mee. De verbinding is niet snel maar ik kan tenminste vanuit de kamer nog wat zaken doen. De avond verstrijkt met het eten van wat brood, het uitlezen van deel 1 en beginnen aan deel 2 en het verzenden van diverse appjes. Goh, als whatsapp er toch niet was geweest. Uiteindelijk sluit ik om 0:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje