Reisverslag  Dag 14 - Donderdag 29 Mei 2014

 

08:00 Wakker. Ja, de luiken bestaan hier in deze kamer uit gordijnen en die laten nog wel wat licht door. En daar word ik wakker van. Maar ik heb weer goed geslapen. Het ontbijt ga ik nu halen in Malia Park, waar Ruud en Maria werken. Ik meld mij om 08:45 bij het ontbijtbuffet en zie dat Maria nu ook een buitenpost heeft. Het is weer een heksenketel met ongeduldige toeristen en bijvoorbeeld te weinig kopjes. Daardoor moet de bediening continue naar de keuken om vuile kopjes te laten afwassen zodat ze weer voorraad hebben voor nieuwe gasten.

Ik bekijk de zaak van afstand maar kan mij goed voorstellen dat je er af en toe gek van wordt. Er is een flinke voorraad kopjes maar die liggen achter slot en grendel. Bezuinigingen en werktoedeling door mensen die geen idee hebben van de werkvloer. Ik zie dat helaas bij zoveel bedrijven.

Na het ontbijt spreek ik met Ruud en Maria af dat ik straks naar hun huis kom. Ik rijd nu even door naar Pellagia en betaal nu haar kop koffie en we zitten weer lekker te kletsen als Mike langskomt. Hij heeft even hulp nodig, het blijkt met een bank te zijn die hij ophaalt van zijn ouders en die hij in de receptie bij mijn appartement gaat zetten. Natuurlijk help ik hem daarbij, samen met zijn oudere broer Yiannis.

Daarna ga ik door naar huize Jongeneelen waar ik Maria buiten aantref. Haar ouders zijn niet thuis, zij heeft geen sleutel en Ruud is zijn ouders en oom en tante aan het ophalen. Maria is moe en wil het liefst naar bed. Maar Ruud zijn ouders komen afscheid nemen, dus het bed zal even moeten wachten. Als de rest er dan is gaan we in de schaduw zitten koffiedrinken. Ook Maria haar ouders komen erbij en ik begroet ze want ik had daar nog niet eerder de gelegenheid voor.

Dan is het afscheid nemen voor zijn ouders maar ze komen in september nog een keer terug. Ik ga richting kamer en heb een kleine lunch waarbij ik zie dat de lucht steeds verder betrekt. Geen regen volgens Ruud maar hij gaat ongelijk krijgen. Ik zit aan het verslag te werken als ik ineens dikke druppels zie vallen. Het blijkt uiteindelijk om kleine buitjes te gaan, maar er valt echt wel regen, En soms komt die hete wind ook even opzetten. Wat een raar weer. Nu is het 34 graden, moregn verwachten ze 24 graden. Maar het is nog steeds droger dan in Nederland.

Ik ben nu bij de tijd, het is nu 19:10 en ik heb zojuist zelfs een bui met een klap onweer gehad. Ik wacht even af en ga dan besluiten wat ik ga doen. Ga ik er op uit of blijf ik thuis? Natte straten en een scooter zijn geen heel gelukkige combi. En lopend ben ik 4,5 km enkele reis verder voordat ik bij Cretan Family ben. Enfin, ik besluit later. Nu komt het zonnetje mijn kamer al weer binnen. Na de volgende update weten jullie ook wat ik gedaan heb. Tot die tijd, afwachten.

Wordt vervolgd...

Het besluit is genomen, ik blijf thuis. Want na de update zag ik donkere wolken dreigend mijn kant op komen en net veel later vielen de eerste druppels. Even wachten, dacht ik nog, maar een half uur later wist ik het zeker. Het is namelijk nog iets harder gaan regenen en alles is kletsnat. Met een natte kont het restaurant binnen lopen is ook niet erg leuk, je krijgt het scooterzadel namelijk nooit geheel droog. Gelukkig heb ik brood en beleg in huis. En een tosti maker, dus dat komt wel goed.

De avond wordt dus thuis door gebracht, lekker met leesboek en wat video's. Dan is de avond ook weer zo voorbij en sluit ik om 0:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje