Reisverslag  Dag 15 - Vrijdag 30 Mei 2014

 

07:30 Wakker. Ik kijk naar buiten en zie een grijze hemel en er staat wat wind. Maar het is wel droog. Ik besluit naar het einde van Stalida te lopen maar neem eerst een broodje. De wandeling doet mij goed, ondertussen kun je alles overdenken en soms ook jouw hoofd leeg maken. Op de terugweg kom ik langs Nemo Beachbar en zie ik dat Anita net binnen is. Ik spreek haar even en krijg een flesje water.

Daarna loop ik terug naar het appartement en eet nog wat brood terwijl ik wat zit te lezen. Ik twijfel of ik vandaag een werkdag zal doen, het moet in ieder geval voor maandag. Maar ik heb eerder zin in een lekkere rustdag, dus besluit ik morgen aan het werk te gaan. En nu dan? Ik vertrek met leesboek richting Nemo Bar voor een lekkere freddo van Anita.

Maar onderweg zie ik dat een van de vele nieuwe Fish Spa (waar je visjes aan je voeten en benen kan laten knabbelen) open is. Vanochtend op het bord daar gezien dat ze ook aan massages doen. En dus vraag ik of er vandaag een mogelijkheid is. Even later heb ik een afspraak voor een uur massage om 14:00 gemaakt en ga ik door naar mijn koffie.

Bij Nemo hebben ze een paar heerlijke bankjes en op een daarvan strijk ik neer met mijn leesboek en kort daarop de freddo espresso van Anita. Het weer is wisselvallig, de mensen weten niet wat ze moeten doen. De zee is koud en best wel ruw, het strand is prima als de zon er is maar die verdwijnt regelmatig achter de wolken. En dus lopen er vele toeristen over straat te slenteren, kijken, kijken maar niet kopen.

Met golfjes komen ze de bar binnen voor een drankje of wat te eten. Maar het zit niet vol. In een rustige periode bestel ik een salade, licht eten in verband met de aanstaande massage. Voor de rest hang ik lekker in de bank en lees hoofdstuk na hoofdstuk. Iets voor tweeën reken ik af bij een jaloerse Anita en Besi (de serveerster). Ik meld mij bij de Fish Spa en vraag ook even naar een pedicure. Mijn voeten kunnen wel wat aandacht gebruiken nu ze open in slippers rondlopen.

Meteen wordt het schema omgegooid en voordat ik het weet zit ik in een stoel met mijn voeten in een borrelende bak water. De voeten krijgen een extreme makeover waarbij op een gegeven moment zelfs twee meiden tegelijk aan mijn voeten werken (nee, niet liggen). Achterstallig onderhoud?

Hierna krijg ik een heerlijke ontspanningsmassage die echter weer veel te snel voorbij is. Toch is het dan alweer 16:30 als ik ontspannen en fris op mijn scooter stap. Thuis nog even op het balkon gezeten en de olie in de huid laten trekken. De overgebleven olie wordt er dan in de douche vanaf gehaald. Ik plof op bed en lig lui, ja erg lui ik weet het, nog wat te lezen.

En dan is het al snel, voordat je er erg in hebt, etenstijd. Op de weg naar Cretan Family ga ik nog even langs de mino golf van Mike. Maar zijn broer Yiannis staat er en dus ga ik door naar de taverna. Daar word ik weer luidkeels verwelkomd en al snel is de bestelling opgenomen door Jorgos en wordt het op de grill gebakken brood (met iets pers, zout en olijfolie) gebracht door Eddy. Aristo zal ik de komende weken niet zien, die is bij zijn vader (en die van Jorgos) in het ziekenhuis. Zware tijden voor de familie.

Het eten smaakt weer uitstekend en daarna mag ik mijzelf weer helpen met de fles raki. Ook heel vervelend. En dus vliegt de avond voorbij en ga ik met een lekker gevoel richting bed. Ik sluit mijn luiken om 0:45 nadat ik nog wat berichtjes heb afgehandeld en WordFeud woordjes heb gelegd.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje