Reisverslag  Dag 16 - Zaterdag 31 Mei 2014

 

Goedemorgen, het is 07:50 als ik mijn luiken open. Over tien minuten zou de wekker gaan. Na de gebruikelijke ochtendrituelen en een ontbijtje ga ik naar Nemo Bar. Ik kom tegelijk met Anita aan. Zij opent het bar gedeelte, ik open mijn kantoor gedeelte.

Klokslag 09:05, ja ik heb een trage kerkklok, ben ik online op de zaak en kan ik aan het werk. De verbinding is goed en wordt enkel wat trager als er meer mensen in de bar komen zitten. Trouwens, het is een open bar, het terras is overdekt en het bar gedeelte kan in de nacht afgesloten worden met een glazen wand die nu geheel open geklapt is.

Ik heb mijn kantoor in het midden van het overdekte terras, dus geen last van de zon op mijn scherm en een wandcontactdoos in de buurt voor de broodnodige elektriciteit. Mijn accu houdt het net 1,5 uur vol, daar zou ik het niet mee gaan redden. Al snel heb ik van Anita een freddo met een flesje water gekregen en kan het werken beginnen.

Het weer is vandaag iets beter en er gaan wat mensen richting strand. Toch blijft het te rustig maar het is ook nog voorseizoen. Toch is het minder leuk voor Besi en Anita die het liever iets drukker hebben, zodat de tijd wat sneller gaat. Voor mij vliegt de tijd want het is 14:00 als ik alles gedaan heb wat ik nu moet doen. Ach, als ik alles zou moeten doen wat er op mijn bordje ligt dan ben ik de komende 30 jaar nog wel bezig. Gelukkig heb je belangrijkheid en urgentie die bepalen wat er echt gedaan moet worden. En dat kan iedere dag anders zijn.

Het is nu, na het werken, wel tijd voor een lunch. Een lekkere omelet krijg ik van Anita. Die zal ik enkel bestellen als het rustig is, want bij drukte vindt ze dat vervelend omdat het minder snel af te handelen is. En ik hou daar graag rekening mee. Ik breng na de lunch mijn bord zelf naar de bar terug en zit een tijdje met Anita en Besi te praten.

Dan reken ik af en ga richting supermarkt voor een paar boodschappen en een nieuw pak waterflesjes. Water gaat er snel door, ondanks dat het geen heet weer is. Vanavond is er weer een thuismaaltijd, de kilo's moeten eraf en niet erbij. Kost mij geen moeite, de knop is om en dat is goed.

Ik ben vanavond weer uitgenodigd om het balkon van Ruud en Maria, die zijn er iets na 22:00. En dus sta ik kort na die tijd op de stoep en zitten we al snel weer bij te praten. Maar dankzij een fris windje verhuizen we wat later toch naar binnen toe. Maria zit op internet naar schoenen te kijken terwijl Ruud en ik wat zappen langs de Nederlandse kanalen op tv. Iets voor middernacht wens ik ze een goede nacht en om 0:30 sluit ik mijn eigen luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje