Reisverslag  Dag 29 - Vrijdag 13 Juni 2014

 

07:50 Goedemorgen Karpenisi. De zon schijnt en het is onbewolkt. Prima dag voor nog een kleine rit. Want ik wil vandaag echt het verslag bijwerken. Dat hebben jullie, lieve platbuislezertjes, wel verdiend. Zo lang wachten. Maar eerst een ontbijt.

Ik zit om 09:30 in de auto en heb dan al een afspraak om 18:00 bij de kapster aan de overkant van het hotel gemaakt. Even de haardos wat uitdunnen. Maar nu stuur ik de auto naar Agia Triada en dan verder de bergen door. Ook deze kant is schitterend. Overal druipt of stroomt helder bergwater. Er staat zelfs een bad langs de weg, gevuld met bergwater, continue ververst. Het is voor het vee maar je zal er toch inzitten. Prachtig uitzicht op de bergen. Enkel een beetje koud.

Om 12:30 ben ik weer terug in het hotel. Even wat lezen (the hobbit nu) en dan ga ik zitten tikken. Om 15:00 loop ik even naar de hotelbar voor een frappee en om 17:00 begint het buiten keihard te regenen en even later een onweersklap. Ik trek de stekker uit de laptop en ga even op bed liggen lezen. Het is toch bijna tijd om naar de kapster te gaan. Die spreekt enkel Grieks maar met handgebaren kom je ver zolang je niet permanentje uit moet beelden.

Met een korter koppie kom ik weer de kamer binnen en ga ik nog wat aan het verslag werken. Dan is het tijd voor een maaltijd. Het is fris buiten maar ook enorm vochtig van de bui. De maaltijd smaakt prima, lamskoteletten zijn toch mijn favoriet, mits goed klaargemaakt.

Terwijl Nederland nu Spanje aan het inmaken is, tik ik de laatste zinnen van het verslag en ben ik helemaal bij. Uit betrouwbare bron krijg ik door dat het 5-1 voor Nederland is. Dat wordt een oranje koorts. Ik ben dus nu bij. Morgen verlaat ik Karpenisi en ga ik naar Ano Pedina, naar Rita en Yiannis. Dat wordt een leuk weerzien. De volgende update komt vanuit Ano Pedina, dat beloof ik (ik ben er tenslotte 12 dagen).

Wordt vervolgd...

De laptop wordt ingepakt en opgeborgen. Ik lig nog even te lezen en ondertussen wat te appen met Nederland. Maar dan is het toch echt bedtijd en sluit ik om 0:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje