Reisverslag  Dag 30 - Zaterdag 14 Juni 2014

 

08:00 Wakker. Na een laatste douche in deze heerlijke badkamer ga ik de spullen inpakken en breng ik ze al naar de auto. Ik ben weer de enige aan het ontbijt, ik begrijp van de receptioniste dat er komend weekend helemaal geen gasten zijn en dat het volgende week weer langzaam aan trekt. Ik krijg dus nu exclusieve bediening en mag bestellen wat mijn hartje begeert. Ik hou het - zo kennen jullie mij ook - natuurlijk bescheiden.

Na het ontbijt zit ik met een freddo nog even heerlijk op het balkon in mijn boek te lezen. Ik heb geen haast, wil pas in de namiddag in Ano Pedina aankomen. Maar om 10:30 vind ik het genoeg en na het afrekenen krijg ik een frappee voor onderweg en stap ik in de auto.

De route voert mij eerst door de bergen richting Arta, vanuit daar is de weg goed bekend. Maar dat eerste stuk is schitterend en ik stop regelmatig om van het uitzicht te genieten of een foto te schieten. Wat jammer dat het toch nooit zo goed op foto overkomt dan het in de werkelijkheid is. Indrukwekkende moeder natuur.

Toch ben ik blij als ik de bergen achter mij kan laten en het geslinger ophoudt en de wegen een stuk beter zijn. Ik berijd zelfs een stuk snelweg en de auto gromt van genoegen omdat ik weer eens boven de 100km/u uit kom. Maar de uitzichten zijn natuurlijk niet zo mooi meer. Ach, ieder voordeel heeft zijn nadeel.

Net voor Ioannina wordt de lucht dreigender en dreigender. Dat komt dan ook tot een ontlading, in de vorm van onweer en dikke regendruppels. Ik stop bij de Ikea en Jumbo en kan enigszins droog de ingang bereiken. Ik moet een paar zaken kopen, voor Thassos en voor thuis. Maar daar slaag ik al snel in maar gezien het gekletter wat ik hoor op het dak besluit ik in de Jumbo nog even op mijn gemakje rond te lopen. Op de weg is het niet leuk rijden met zo'n wolkbreuk. En ik heb tenslotte de tijd.

Het laatste stuk is zo bekend en voelt zo warm aan dat mijn glimlach steeds groter wordt. In Ano Pedina is het droog maar er hangen wel donkere wolken tegen de bergen erachter. Maar voor mijn gevoel is het hier steeds weer thuis komen en ben ik blij om Rita en Yiannis weer in mijn armen te mogen sluiten. En ik geloof dat dit wederzijds is. Als eerste krijg ik een frappee en zitten we even wat te praten. Ik heb natuurlijk weer kamer 5 en na een tijdje ga ik wat spullen uit de auto richting die kamer verplaatsen.

Dan even een lekkere douche en opgefrist zit ik daarna weer beneden het thuis front te appen en wat te internetten. De verwachting voor het weer hier is niet erg hoopvol. Het blijft rond begin twintig steken met regelmatig een bui. We eten dus ook binnen, het koelt te hard af om buiten te gaan eten. We moeten echter even wachten op het eten omdat Griekenland tegen Colombia speelt. De Grieken verliezen met 0-3 maar die teleurstelling vinden we niet terug in het eten wat daarna op tafel komt. Wat kan Yiannis toch heerlijk koken! Het smaakt weer heerlijk en daarna krijg je natuurlijk een toetje wat door Rita bereidt is.

Er zijn nog een paar koppels andere gasten, allemaal Nederlanders. Maar er zitten gezellig mensen tussen en contacten zijn snel gelegd. Iedereen gaat wel bijtijds naar bed, ik blijf als laatste over omdat mijn karafje tsipouro nog niet leeg is. Maar nadat ook de laatste druppels uit het flesje zijn gewrongen ga ik ook richting bedje. Ik wens Rita en Yiannis een kalinichta en sluit om 0:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje