Reisverslag  Dag 34 - Woensdag 18 Juni 2014

 

08:15 Wakker. Na een warme douche ben ik weer het heertje en meld mij beneden voor een ontbijt. Ondertussen heb ik ook al een jarige job gefeliciteerd, David, die 11 jaar is geworden. Als hij met zijn moeder op Thassos komt zal ik het nog een klein beetje met hem vieren.

Na het ontbijt en de koffie zit ik buiten in een zonnetje wat te lezen als Rita langskomt en zegt dat ze zo klaar is. Het blijkt dan al vertrektijd te zijn, En dus rijden we naar Ioannina waarbij ik haar even laat zien in welke bocht het ongeluk gebeurd is.

In Ioannina zet ik Rita in het centrum af en rijd ik richting het universiteitsziekenhuis wat aan de rand ligt. Daar krijg ik normaal van Nina een massage, nu wacht Nancy mij op voor een reiki sessie. Ze raakt je niet aan en toch voel je invloed op je lichaam. Sommige plekken worden zelfs warm. Hele vreemde gewaarwording. En rustgevens ondanks het verkeer wat je langs hoort rijden en de buurman die met een grasmaaier begint te maaien.

Het uurtje is dan ook zo voorbij en ga ik weer richting centrum om Rita op te halen. Samen doen we nog een paar boodschappen en dan gaat het richting huis. Bij de bocht stoppen we nu en ik laat haar de rand zien en de olijfboom waar de auto lag. Die is weg.

Thuis gaat de middag snel voorbij met lezen in de zon, een lunch en wat andere relaxte bezigheden. Met Ruud en Johanna gaat het iets beter maar die blijven vandaag in het dorp. Er staat wel een nieuwe auto, een gewone personenauto, lager en breder.

De avondmaaltijd is weer binnen maar dankzij de cantharellen is het een heerlijke maaltijd. De sfeer komt langzaam weer wat terug en men kan voorzichtig weer wat grapjes maken. Nederland heeft weer gewonnen maar dat kan mij weinig boeien, misschien ben ik een van de weinige. Voor mij geen oranje uitdossing, in welke vorm dan ook.

Met een lekker karafje tsipouro wordt de avond afgesloten en morgen doet Rita een was voor mij. Ik wilde dat zelf doen maar daar kreeg ik geen toestemming voor. Met wat lichte regen vallend sluit ik om 23:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje