Reisverslag  Dag 35 - Donderdag 19 Juni 2014

 

07:30 Wakker. Na het gebruikelijke ochtendritueel en een ontbijt met omelet, ga ik mijn spullen pakken om wat rond te gaan rijden. De luchten zien er nog goed uit maar ik weet dat er buien verwacht worden. Vandaar dat ik 09:30 in de auto zit naar Monodendri. Daar rijd ik door naar het uitzichtspunt Oxia en geniet daar van het uitzicht op de Vikos kloof wat extra mooi is als de wolken schaduwen over de kloof werpen.

De wolken worden al wat dreigender en ik wil nog naar het kleine kloostertje bij de kloof. Dus terug naar Monodendri en daar te voet richting kloostertje. Het loopt prima dankzij de wandelstok die ik zojuist heb gekocht. Net zo stevig als het exemplaar wat ik bij het paddestoelen zoeken te leen had. Nu zit er een mooie hondenkop op.

De wandeling er naar toe is heerlijk rustig maar bij het (onbewoonde) kloostertje lopen een paar Russen te schreeuwen. Ik wil door het klooster richting uitzichtpunt maar daar zit een buiennest en dat weerhoudt mij toch echt om er langs te gaan. Ik heb het uitzicht al eerder bewonderd, dus keer terug naar het klooster en hoor dat het nu toch echt begint te rommelen. Met flinke pas ga ik weer de berg op en bereik net het café in Monodendri als de regen en onweer los barst. Daar bel ik mijn zusje want die is vandaag jarig (Trudy, gefeliciteerd!) en ik zie dat er hier wifi is, dus kan ik nog wat appen met neefje Marc die een bootje gekocht heeft.

Ook word ik een paar keer door het werk gebeld maar ik zit nu in de bergen en kan enkel mondelinge ondersteuning geven. Gelukkig heb ik Marco aan de andere kant en gaat de communicatie snel en effectief. Niet enkel een goede vriend maar ook een topcollega.

Als de bui voorbij is ga ik richting auto maar het blijft dreigend. En dus rijd ik diverse dorpjes rond maar ga ik nooit heel ver van de auto vandaan. Ach, vanaf zaterdag gaat de zomer echt aan de gang. En vergeleken met Nederland mag ik nog niet klagen. Maar uitzonderlijk is het weer in Griekenland wel voor de tijd van het jaar.

Aan het eind van de middag ben ik weer thuis, net voordat er een delegatie vanuit Parga binnenkomt. Daar zitten Han en Maaike bij, die ontmoet ik nu voor de derde keer hier en heb ze in februari in Vorden ook ontmoet. Gezellige mensen.

De avond wordt weer gezellig aan de tafel bij Ruud en Johanna doorgebracht. Veel gepraat, later ook met Rita erbij. Ondertussen heerlijk lamsvlees gegeten en flesjes retsina soldaat gemaakt. Serieuze gesprekken worden afgewisseld met grappige annekedotes (ja, bewust verkeerd geschreven) en grapjes. Wij zijn de laatste die van tafel gaan., het is dan bijna middernacht. Terwijl iedereen al richting kamer is, ook Rita en Yiannis, blijf ik nog heel even appen. Maar om 0:45 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje