Reisverslag  Dag 49 - Donderdag 3 Juli 2014

 

08:00 Er staat weer een werkdag gepland. De volgende weken op Thassos ben ik enkel voor noodgevallen beschikbaar, dus probeer ik nu zoveel mogelijk weg te werken. Maar ik krijg het nooit af, ze verzinnen iedere keer wat nieuws. Ach, dat houd mij aan het werk en ik eet er goed van.

Om 15:00 ben ik er voor vandaag klaar mee. Ik ga buiten nog even van de zon genieten, heb hem enkel door de ramen vandaag gezien. Hoewel ik er al een paar achter de kiezen heb, wordt er ook nu een frappee besteld.

Als de avond valt ga ik mij gereed maken voor een taverna. Het blijkt dat ze terug zijn van de vakantie maar ik krijg Athina niet te zien. Wel verwelkomt de moeder van Dimitris mij en even later hijzelf ook. Weer een Batso en nu lekkere lamskoteletten. Net als ik het eten op heb valt de stroom uit. Maar de straatverlichting brandt nog, dus is het een plaatselijke storing.

Ik reken af en ga naar het hotel. Het is een heerlijke avond, het is 25 graden, enkel het windje maakt dat het koeler aanvoelt. Toch ga ik op het terras zitten nadat ik van Katerina een tsipouro heb gekregen. Zij hebben enkel de variant met anijs. Vind ik iets minder lekker, maar toch heel goed voor na een maaltijd. Ze schenkt mij een limonadeglas vol in. Ja, ze weet dat ze met kleine glaasjes blijft lopen. Dan krijg ik nog een tweede, want op een been kan je niet lopen. En dus zweven mijn gedachten op het terras de nachtelijke lucht in en merk ik, als ik op sta, dat de alcohol er best in hakt. Ik val om op bed en sluit mijn luiken om 1:20.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje