Reisverslag  Dag 07 - Vrijdag 29 Mei 2015

 

07:30 De wekker gaat maar ik ben al wakker. Evers gaat weer aan en ik maak mij gereed voor de treinreis naar Kalavrita. Na ontbijt en de wandeling naar het station krijg ik van Anna mijn freddo. Ook nu gaat er een schoolklas mee de trein in, maar als het goed is dan hebben die een apart gedeelte. Gelukkig maar want Griekse kinderen kunnen luidruchtiger zijn dan de beste straaljager.

Van Anna en de eigenaar krijg ik een gratis frappee mee voor onderweg met de trein. Die vertrekt om klokslag 08:45, keurig op tijd. De rit is bekend maar nog steeds blijft het genieten. Echter, ik heb al zoveel foto's dat ik fotograferen maar achterwege laat. In Kalavrita ga ik wel plaatjes schieten tijdens mijn wandeling door het stadje. En natuurlijk ook hier een freddo espresso. Bij twee zaakjes vang ik bot voor wat betreft de galaktobouriko, een heerlijk romig gebakje. Dus die bestel ik bij het station, waar ze volgens menigeen ook de beste hebben (maar vorig jaar hadden die niets). Ik neem hem mee in een bakje, heb nu te weinig tijd om hem op te eten.

Met de trein ga ik weer naar beneden. Het weer is mooi zonnig, wel met een wolkje. Het wordt vanaf nu steeds beter is de verwachting. Thuis gekomen geniet ik lekker van de galaktobouriko en ga daarna aan het verslag werken. Afgewisseld met een paar pauzes buiten om de eerste zonnestralen op te vangen. Maar met mate want de huid is nog niets gewend.

Ondertussen ook contact gehad met Berry over het volgend volleybalseizoen en wat berichten op facebook bekeken. En dan ook nog begonnen in een hobbyboek over de Raspberry Pi. Genoeg gedaan maar wel in mijn tempo. Oh ja, ook nog even een uurtje gewerkt want ik was net in Kalavrita toen Bastiaan belde. Er was een probleem. Maar het was vrijdag, ze hebben zich kunnen redden en ik heb nu wat verbouwd zodat het niet nog eens voor kan doen.

En dan is het nu 18:46 en ben ik helemaal bij. Ik ga zo dit live zetten en dan de avond in. Morgen verlaat ik Diakopto en ga ik naar een nieuwe bestemming: Marathopolis. Via booking.com geregeld, hoef pas daar te betalen. Ik ga via een mooie route door de bergen, dus dat wordt vast genieten. Het volgende verslag zal vast wel weer een keer komen.

Wordt vervolgd.

Het avondeten heb ik weer in het appartement. Brood en een soepje (cup-a-soup) is voldoende voor deze dag. Ondertussen staat er lekkere muziek op en later op de avond trek ik een blik bier open en eet ik wat nootjes. Ondertussen worden er weer wat woordjes met Wordfeud gelegd, facebook bekeken en wat sudoku's gespeeld. Een ontspannen avondje "thuis", niets mis mee. Het is 23:30 als ik mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje