Reisverslag  Dag 09 - Zondag 31 Mei 2015

 

08:45 wakker. Dat heb je als die luiken het zo lekker donker maken, je hebt geen idee van tijd. Het ontbijt is in buffetvorm en er is genoeg aanwezig. Het is Grieks-orthodox Pinksteren en dus hoor ik de kerkklokken extra lang luiden en daarna schalt de pappas uit de speakers in de kerktoren.

Ik ga een stuk lopen met het fototoestel bij de hand. Door de haven, op de pier, door het centrum, langs de kust zo verder. Het is licht bewolkt en heerlijk. En het is gezellig druk want veel Grieken zijn vrij, hoewel bijna alle winkels gewoon open zijn.

En zo is de ochtend alweer zo voorbij en blijf ik de middag op de kamer. Ik zat eerst op het balkon maar in de schaduw is het door de koele wind van zee wel erg fris en in de zon moet ik oppassen dat ik niet heel snel verbrand. Heb twee weken terug nog een scrub (Hammam) behandeling gehad en die jonge huid verband nog sneller dan mijn oudere huid.

Maar op bed liggen lezen is ook geen straf. Ook gebruik ik nu een vpn verbinding naar huis. Zo kan ik de muziek van thuis gewoon in Griekenland beluisteren. Met die verbinding ga ik Rita straks hopelijk ook heel blij maken.

Eind van de middag ga ik naar Albatross voor een freddo of twee. Petra begroet mij alsof we elkaar al jaren kennen. Ik installeer mij op een grote bank en ga heerlijk mensen kijken. Ik zou daar best mijn beroep van kunnen maken. De meeste Grieken eten op zo'n feestdag aan het eind van de middag, ik hou mij bij een avondeten.

Dat avondeten gebruik ik in het restaurant van mijn hotel. Door de eigenaar worden de lamskoteletten hoogstpersoonlijk gegrild. Het smaakt heerlijk en ik krijg van de broers een tweede biertje van het huis. We wisselen wat verhalen uit, het meeste in het Grieks omdat ze weinig Engels spreken. Qua grammatica zal er geen hout van kloppen maar ze begrijpen wat ik bedoel en zolang zij in een rustig tempo spreken komen we een heel eind.

Ik ga niet meer naar Albatross voor een afzakkertje, ik loop nog wat rond de haven en ga dan richting kamer. Daar nog wat lezen en om 23:45 zijn alle luiken gesloten.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje