Reisverslag  Dag 10 - Maandag 1 Juni 2015

 

09:15 Wakker. Ik blijf nog even lekker liggen soezen en spring dan onder de douche. De zon schijnt, de dag is weer begonnen. Na het ontbijt een flinke wandeling die eindigt met een freddo bij Petra. Die werkt ook heel wat uren daar, in het hotel is verder geen baan. Enkel in de middag is ze een paar uur vrij en soms geen ochtend maar pas beginnen om 17:00.

Na de koffie ga ik een stuk rijden langs de westkust. Ik ontdek een mooi zandstrand met een beachbar Koa, op zo'n 10 kilometer rijden. Daar kom ik vanmiddag nog wel terug. De reis gaat verder en ik stop in Pilos. Daar loop ik wat rond en maak foto's. Dan weer de auto in en nog zuidelijker rijden, naar Methoni. De burcht daar komt mij wel heel bekend voor en inderdaad, daar ben ik op 17 augustus 2003 met Berry geweest! Toch handig dat ik verslagen bijhoud, dan kun je het nog eens nalezen.

De burcht laat ik voor wat hij is (staat ook deels in de stijgers) en ik strijk neer bij een strandtentje voor een freddo en een tosti. Hierna rijd ik nog wat rond en ga dan weer terug naar het noorden, naar het strand en de beachbar van vanochtend. Daar is het nu gezellig druk, zijn de ligbedden bezet maar is er nog een bank vrij bij de bar. Er draait een DJ de heerlijkste loungemuziek en ik besluit vandaag nog niet de zee in te duiken maar met mijn leesboek op de bank te gaan liggen.

Wat koffie later ben ik wel uit geloungd en rijd ik terug naar Marathopolis. Onderweg laat ik voor 5 euro (ik heb de jongen een fikse fooi gegeven) mijn auto wassen. Hij is weer stralend wit! Ik ga er vanavond niet meer op uit. Ik eet thuis wat cherrytomaatjes, nootjes en crackers. Ik vind het voldoende. Het leesboek (dwdd boek van de maand: Jens Christian Grondahl - Portret van een man) heeft mij gepakt, ik kan het moeilijk wegleggen. En dus lig ik vele hoofdstukken te lezen maar dan vallen de ogen bijna dicht. Ik geef er aan toe en sluit 23:15 de luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje