Reisverslag  Dag 12 - Woensdag 3 Juni 2015

 

07:30 Ik ben wakker en zet Edwin Evers aan. Ik zit niet veel later aan het werk en heb met een schuin oog zicht op zee. Het ontbijt haal ik beneden op en neem het mee naar de kamer. Daar werk ik verder tot de ochtend voorbij is.

De middagpauze benut ik om bij de supermarkt wat inkopen te doen voor morgenavond op de boot. Ik smeer die broodjes morgenvroeg. Bij de bakker haal ik mijn lunch voor vandaag en eet die op mijn balkon op.

Dan ga ik weer aan het werk maar kom tot stilstand bij een lastig probleem. Het is 14:30 en ik kom er zo niet meteen uit. Wegleggen, volgende keer maar weer naar kijken. En dus is het einde werktijd en ga ik aan het verslag beginnen. Maar eerst gaat dat leesboek uit! Nadat dat gelukt is ga ik aan de slag met de verslaglegging voor jullie, lieve kijkbuislezertjes. En jullie weten nu waartoe dat alles weer heeft geleidt.

Het is nu 17:54 en ook de middag is voorbij. De zee is wilder geworden en vanuit de bergen komen er steeds meer wolken. Eerst brandde de zon er nog doorheen, nu lukt dat niet meer. Voor morgen staan er ook buien op de verwachting. Morgen is het laatste ochtend in Marathopolis, dan het hotel verlaten en op het gemak naar Pireaus (272 km rijden) waar ik om 20:00 word verwacht voor de boot naar Kreta. Als ik er veel eerder ben dan is dat geen probleem, ik heb een hut en kom de tijd wel door. Enfin, hoe dat allemaal verlopen is lezen jullie als de volgende update vanaf Kreta komt. Ta leme (ik spreek jullie).

Wordt vervolgd...

Ik ga even op bed liggen soezen in de ondergaande zon. Ik zie dat het nu boven zee wel redelijk helder is en heb de zonsondergang dus tot het laatste streepje licht kunnen vastleggen. Ik heb de foto's nog niet bekeken maar ze zullen best mooi geworden zijn (al zeg ik het zelf). Daarna duik ik onder de douche en kleed mij aan voor de laatste avond Marathopolis. Ik ga eten bij Riki waar het enorm rustig is. Dat geeft eigenaar Kostas ook de tijd om bij mij te komen zitten. Hij was professioneel voetballer en is nu deze taverna begonnen in zijn geboorteplaats. Hij heeft het 3 jaar geleden met eigen handen gebouwd. Best knap voor een voetballer. Zijn zoontje Thassos en dochtertje Malena komen regelmatig even langs, moeders houdt zich vriendelijk afzijdig.

Het eten smaakte weer uitstekend en de muziek die er hier draait is niet het standaard riedeltje wat je hoort. Ik krijg van hem de namen van wat van die artiesten. En ook het verzoek om hem op de diverse media positief te beoordelen, wat ik natuurlijk graag doe als het terecht is en dat is het zeker. Uiteindelijk ben ik - samen met wat irritante muggen - de enige gast en zal ik ook vertrekken. Ik reken af en wens hem een goede zomer.

Ik loop naar Albatross en wordt blij lachend ontvangen door Petra. Ook enigszins gestresst want ze staat er vanavond alleen voor en het is drukker dan de baas had verwacht. Maar ze zorgt er toch redelijk snel voor dat ik mijn water en tsipouro krijg. Ze komt ook regelmatig langs om te kijken of het nog goed met mij gaat, wat ik voor de volle 100% bevestig. Uiteindelijk krijgt ze dan ook nog te horen dat ze morgen om 10:30 moet beginnen, het is nu 01:15 en ik ga richting hotel maar er zijn nog gasten. Kort nachtje voor haar dus. Ik wens haar een goede nacht en sluit om 02:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje