Reisverslag  Dag 20 - Donderdag 11 Juni 2015

 

06:10 Ja hoor, ik ben weer vroeg wakker! En dus ga ik wandelen en wel naar Malia Park en dan via de hoofdweg terug, met de koffiestop aan de hoofdweg. Toch weer 7 kilometer. Het begint steeds meer op te klaren, de hoeveelheid wolken worden iedere dag minder. Gelukkig hangt er nu nog een kleine wolk voor de zon, dat scheelt knijpen met mijn ogen want de zon is goed fel, zelfs met zonnebril.

Thuis een douche en ontbijt en de dag kan beginnen. Met de scooter ga ik terug naar de hoofdweg om koffie te halen voor mij, Mike en Pellagia. Dus zit ik even later in de boekhandel van Pella te genieten van de koffie. Mike blijkt druk bezig te zijn, maar Pella neemt ook die koffie voor haar rekening.

Hierna ga ik richting Nemo waarbij ik even stop bij Refresh Fish Spa om een afspraak te maken voor een massage op zondag. Ik boek er ook 15 minuten hoofdmassage bij. Dat wordt genieten! Ik sta nog even wat te geinen met Litsa en Poulina en daarna toch echt naar Nemo waar Anita mij de drie-eenheid bezorgt. Dan komt Aphroditi binnen, ze hoeft pas om 13:00 te beginnen en komt bij Anita een verse jus halen.

Als mijn cafeïne peil weer op het gewenste niveau is, ga ik met de scooter naar Sissi. Daar blijf ik een groot deel van de middag hangen op een heerlijk bankje en met een leesboek. Beetje lezen, beetje mensen kijken, beetje drinken (nee, geen alcohol). Ik zit er daar goed totdat de piratenboot binnenkomt. Ik weet uit ervaring dat het dan te druk wordt en dus rijd ik terug naar huis.

Op mijn balkon zit ik in de zon en uit de wind. Prima maar natuurlijk niet te lang. Een kleurtje is goed maar nog beter als dat er langzaam op komt. Ach, dan is op bed liggen lezen ook een goed alternatief. Begin van de avond rijd ik naar Ruud en Maria. Ruud staat net zijn Landrover schoon te maken. Ik verricht kleine hulpvaardige handelingen zoals een deur open houden en probeer ook even uit hoe dat zit, vooral achterin. Als ik met hem mee ga weet ik wel dat ik flink moet bukken of mijn helm op moet zetten wil ik niet door het dak gaan.

Hierna gaan we in de tuin zitten praten. Maria is met wat andere dames naar Heraklion, die zullen pas laat thuis zijn. En dus brengt de moeder van Maria ons die avond wat eten in de vorm van soutzoukakia terwijl wij zappend langs alle zenders gaan. Er is weinig leuks op tv, het is weer het zomerseizoen. Ruud wil wakker blijven totdat Maria thuis komt, maar ik zie zijn ogen soms dichtvallen. Ook ik heb daar last van en ga dus terug naar huis. Hij is ook verstandig en gaat ook slapen. Ik sluit om 23:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje