Reisverslag  Dag 21 - Vrijdag 12 Juni 2015

 

05:50 Wakker. Tja, ik ben echt wakker en al draai ik mij nog honderd keer om, in slaap vallen gaat nu niet meer gebeuren. Wat ga ik dan doen? Ik ga met de bus naar de kleine markt in Heraklion. Zo gezegd, zo gedaan. Snel ontbijtje en dan naar de bushalte, de bus van 06:30. Aangezien de lucht er dreigend uit ziet (het zal toch niet gaan regenen?!?), neem ik wel mijn regenjack mee.

Daar zitten best wel veel Grieken in, op weg naar hun werk. Een uur in de bus en dan kom ik in Heraklion aan. Hier is geen wolkje aan de lucht, dus dat regenjack zal ik echt niet nodig hebben. De kleine markt weet ik prima te vinden en niet veel later loop ik door dat straatje en zie de eerste handelaren hun waar weer buiten zetten. Foto's maken, rondlopen, koffie drinken en dan de eerste twee zaken weer oppakken.

Het is 09:45 als ik weer in de bus zit, op weg naar Malia. Daar kom iets meer dan een uur later aan en thuis verwissel ik de lange broek voor een korte broek ondanks het feit dat hier nog steeds wel de wolken hangen, echter minder dreigend dan vanochtend. Dan rijd ik door naar Nemo voor de drie-eenheid en zit een tijd met Anita en Aphroditi te praten. Aangezien Anita een hekel heeft aan omelet bakken, wil ik dat haar ook niet aan doen. Maar de vader van Aphroditi maakt prima spiegeleieren en die gaat Aphroditi ook eten. Ik ga met haar mee en geniet ook van twee mooie spiegeleieren.

Terug bij Nemo kruip ik op een bankje met mijn leesboek en een frappee. Echter, de wind komt van zee en is zeer fris. Anita vindt dat prima, dat werkt een stuk prettiger maar zo stilliggend als mij zorgt dat ervoor dat je na een uur het toch best koud begint te krijgen. Zodoende verlaat ik Nemo en kom langs Refresh Fish Spa.

En voordat je het weet zit je dan met je benen ieder in een eigen aquarium en knabbelen de visjes alle dode huidcellen van voeten en onderbenen. Dat sommige daar zo hysterisch van moeten gillen snap ik totaal niet. Ik word er rustig van behalve als de dames besluiten een beetje lol te maken. Waar ik uiteraard graag aan mee doe waarbij ik wel heel voorzichtig ben om geen visjes te pletten. Ik had een sessie van 35 minuten maar krijg van Poulina nog 5 minuten extra. Maar dan moet ze wel de eierwekker weer aan zetten en dat heb ik pas 5 minuten later door. Dus in totaal zit in 45 minuten in de visbakken, dan moeten ze toch wel genoeg gegeten hebben. Maar er zijn er nog steeds die blijkbaar wat te eten vinden.

Thuis aangekomen probeer ik een middagslaapje maar dat lukt weer niet. Dan maar ontspannen met muziek en leesboek. De middag is ook weer voorbij gevlogen en de avond begint. Ik ga eten bij Cretan Family en ontdek dat de broertjes goed op dreef zijn. En het is gelukkig ook wat drukker, dat is altijd goed voor deze hardwerkende Grieken. De opmerkingen die ze maken terwijl ze langs mijn tafeltje lopen zijn weer van hoogstaand humoristisch niveau en ik dien ze regelmatig van repliek. Dat kunnen ze hebben, we weten wat we aan elkaar hebben.

Het is 22:00 als ik afgerekend heb en nog niet naar huis wil. Aphroditi staat bij de visjes maar er is geen werk. Wel hoor ik van haar dat Nemo live muziek heeft. Dat trekt mij wel en dus rijd ik door. Het is druk bij Nemo maar toch vind ik een plekje aan de bar. Een Amerkaan zingt bekende popsongs, zichzelf begeleidend op een gitaar. Klinkt goed. Ik zit aan de mataxa-cola en geniet van de muziek en de mensen. Jorgos heeft het er maar druk mee, om alle bestellingen goed op papier en in de kassa te krijgen. Maar gelukkig voor hem wordt dit een goede avond in de boeken.

De muziek stopt om 23:30 (moet van de wet) en dat zorgt voor een fikse leegloop. Ik blijf nog even zitten want het is best gezellig. Ik krijg van Yiannis, de oudere broer van Mike en Jorgos, nog een drankje maar dat is dan wel mijn laatste. Uiteindelijk ben ik 01:30 thuis en sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje