Reisverslag  Dag 24 - Maandag 15 Juni 2015

 

06:15 Wakker. Na een klein ontbijtje rijd ik met de scooter de weg op aar Krassi. Net zoals vorig jaar parkeer ik hem halverwege bij een soort parkje. En dan gaat het te voet richting de top, 275 hoogtemeters verder. Het is nog niet zo warm en ik geniet van het uitzicht en de geiten die mij verwonderd staan aan te kijken om er dan met fikse vaart over de schuine helling vandoor te gaan.

Bovenaan loop ik niet helemaal door naar Krassi maar draai ik om en ga weer terug naar de scooter. Het is twee uur later als ik weer bij de scooter ben en ik naar huis rijd. Daar tref ik Armandos, Rosa en Mike aan die het laatste inventaris voor kamer 2 hebben gekocht. Ook ik krijg een nieuwe waterkoker zodat ik niet met een mes de schakelaar vast hoef te zetten.

Na een heerlijke douche gaat de gang natuurlijk naar Nemo voor een drie-eenheid. En daarna nog een koffie terwijl ik zit te praten met Anita en Aphroditi. Ik krijg van Anita een goede tip: Neapoli. Dat is wel even geleden dat ik daar geweest ben. En dus pak ik thuis gekomen wat spullen en wil vertrekken. Maar ik zie dan twee mensen aarzelend rond staan kijken. Ik loop op ze af en vraag of ze uit Duitsland komen. Dat bevestigen ze en ik vertel dat ze goed zitten en dat ik iemand ga bellen. Ik bel Mike en die komt even later met Rosa aan rijden.

Mike zegt lachend dat ze straks mij nog moeten betalen in plaats van ik hen omdat ik zoveel doe voor het complex. Ik verklaar hem voor gek, zeg dat ik het graag doe en vertel hem waar ik heen ga. Hij vraagt of ik voor zijn gezin bij Selinari (het klooster) kaarsjes op wil steken. Ik was sowieso van plan om daar te stoppen en dat doe ik nu zeker. Nog even insmeren en dan ga ik.

Ik pak de oude weg naar Agios en merk dat het verstandig is om je mond goed dicht te houden. Er zijn veel insecten in de lucht en ik wil er niet een achter in mijn keel krijgen. De route loopt langs het klooster waar ik dus stop en diverse kaarsjes op steek. Daarna ga ik over de heuvel bij Vrachasi en daal ik dan af naar Neapoli.

Daar loop ik een tijd rond en ga dan zitten voor een freddo. Het is aardig warm geworden en dus is een schaduwplekje een goede keus. Lekker mensen kijken. Als de koffie op is ga ik weer richting Malia en stop bij het Potamas strand en duik daar even de zee in. Ja, die is nog steeds koud maar het verfrist even en ik laat mij snel weer opdrogen en ga dan echt op huus an.

Thuis heb ik even een middagslaapje en ben om 19:30 weer wakker. Ik eet vanavond thuis en lig daarna lekker muziek te luisteren. Gelukkig staat hij niet zo hard op de koptelefoon dat ik de mobiel niet hoor. Het is Ruud die vertelt dat ik morgen mee kan rijden met hem op de Jeep safari naar Katharo. Dat wil ik zeker en ik moet mij dan morgen om 9:00 bij hem melden. Nog even muziek geluisterd maar om 23:00 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje