Reisverslag  Dag 30 - Zondag 21 Juni 2015

 

07:50 De kerkklokken luiden, er is dus een mis vandaag in de kerk. Het is vannacht goed afgekoeld, ik slaap met het raam open en had de deken en sprei toch echt wel nodig. Maar wel heerlijk geslapen! Na een warme douche meld ik mij beneden waar ik van Yiannis een Griekse koffie krijg. Ik stel het ontbijt uit tot na de kerkgang.

De mis is al even bezig maar je kunt altijd binnenlopen en weer naar buiten lopen. Ik steek een paar kaarsjes aan en ga dan in een van de bankjes staan. Er zijn slechts een paar mensen in de kerk. Maar ik weet dat het zo wat drukker gaat worden want er is iemand opgegraven van de begraafplaats en de botten gaat na een herdenkingsmis richting knekelhuisje.

Even later wordt ook een klein houten kistje naar binnen gebracht met op de zijkant een foto van de man. En de familie komt ook binnendruppelen. De mis gaat naadloos over en na een uur vind ik het genoeg (maar blijkt de mis ook bijna op zijn eind te lopen).

Even de weg oversteken en dan kan ik aan het ontbijt. Vandaag is het zondag, rustdag en zo ga ik de dag ook doorbrengen. Ik haal de laptop uit de auto en installeer mijn werkplek aan het eind van de huiskamer. Mijn vaste stekkie.

Ik ben net klaar als de buurman binnenkomt en Yiannis de tsipouro fles te voorschijn haalt. En ik word uitgenodigd om een paar glaasjes mee te drinken. Lekker wat hapjes erbij, mijn zondag kan niet meer stuk. Helemaal als ik daarna Rita ook blij kan maken. Ze vindt Engelse detective series (vooral van de KRO) heel leuk maar uitzending gemist weigert meestal omdat ze in Griekenland zit. Ik heb nu een mogelijkheid voor haar om te kijken via Nederland en wel via mijn internetverbinding thuis. Het zou moeten werken en nu zie ik ook dat het werkt. Ze is helemaal gelukkig! Binnenkort moet ik het haar nog wel een keer goed uitleggen.

Dan is het tijd voor een middagslaapje. Ook Yiannis en Rita doen dat om de beurten. En ze slapen nu niet meer in het hotel maar in de woning ernaast die Yiannis vorig jaar nog aan het bouwen was. In augustus had hij de woning al klaar! Niet heel groot maar wel hun eigen stekje.

Na het slaapje ben ik in de keuken gaan kijken waar Yiannis net de cheesepie (kaas taart) in de overn schuift. Op het fornuis staat de sofrito te pruttelen. Ach, dat wordt vanavond weer een zware wedstrijd. Met een leesboek ga ik buiten zitten maar ik verhuis al snel naar de nieuwe banken binnen. Het is buiten 18 graden en dat vind ik toch echt te fris.

Dus met lange broek en lange mouwen zit ik binnen met mijn leesboek totdat we aan tafel geroepen worden. Ondertussen is het buiten fiks aan het regenen geslagen. Na de maaltijd keer ik weer terug naar de bank en bestel ik een frappee porfyron. De avond eindigt om 23:30 als ik mijn luiken sluit in kamer 5.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje