Reisverslag  Dag 31 - Maandag 22 Juni 2015

 

08:30 Wakker. Ja, de berglucht laat mij goed slapen. En misschien ook wel de alcohol. Als ik voor het ontbijt op de thermometer kijk geeft die een schamele 14 graden aan. Na het ontbijt brand ik nog de laatste DVD's van Herrie in het Hotel zodat Rita die kan uitgeven aan gasten.

Dan hoor ik een hele bekende stem: Lena! Ja, ik had de nieuwsbrieven niet gelezen anders was de schok niet zo groot geweest, maar Lena maakt niet meer schoon bij Porfyron. Ze is een hostel begonnen met eco arrangementen zoals weven, landbouw en nog wat ecologisch verantwoorde zaken. Ze begroet mij op de Nederlandse wijze met drie zoenen en daarna zitten we buiten een tijd te kletsen. Ik ga snel bij haar kijken, ze heeft komend weekend de eerste gasten.

Nadat Lena weer is vertrokken ga ik de 16 liter schoonmaakazijn en de andere spullen voor Rita uit de auto halen. Ze is er heel blij mee, ook met de koffiepads die haar zussen hebben meegegeven. De rest van de ochtend en middag breng ik bij het hotel door met leesboek, ipad en laptop. Uiteindelijk heb ik de eerste serie foto´s van de rondreis op mijn server gezet. Op veler verzoek dus nu foto's van rondreis 2015 online! Ik moet nog wel een keer teksten erbij zetten zodat jullie weten waar de foto genomen is. Maar ik heb ook vakantie hoor.

Het middagslaapje was weer heerlijk en ook nu koelt het rap af als de zon achter de bergen verdwijnt. Het is nog wel droog gebleven maar dat duurt niet heel lang. Dan komt er toch een korte bui langs. Ruth en Jaap zijn net op tijd binnen. Wie zijn dat nu weer? Dit echtpaar is gisteren aangekomen, rijden met hun Nederlandse bus door Griekenland en waren dit jaar al eerder in Ano Pedina. Ruth is de fotografe en doet de lay-out van het receptenboek wat door Rita geschreven wordt. Tijdens de open dag in Vorden afgelopen februari heb ik al een proefexemplaar mogen inzien. De eerste pagina's gevuld met heerlijke recepten, mooie foto's en info over de Zagori. "Smaken van de Griekse Zagori" (te vinden op Facebook) zal een prachtig boek worden.

In de loop van de avond vallen er nog een paar buien. Maar wij zitten dan toch binnen te smullen, dus mij deert het niet. De avond wordt afgesloten met een karafje tsipouro. Het is 23:30 als ik mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje