Reisverslag  Dag 32 - Dinsdag 23 Juni 2015

 

08:30 Wakker. Na het ontbijt ga ik buiten met een frappee zitten. Het is nu 19 graden en stijgend want de zon komt er volop door en er zijn weinig wolken. Vandaag ga ik een rit maken, waarheen weet ik nog niet.

Ik heb op de kaart gekeken en besluit vandaag richting Tsepelovo te gaan. De fotocamera gaat mee want ik wil lekker veel foto's maken. Dus start ik de auto en rijd eerst naar Dilofo. Dat is bijna een spookdorp. De hotels die er zijn, zijn dicht en voor de rest zie ik ook geen enkele inwoner. De rust wordt enkel rus verstoord door een groep Israëliërs waarvan vooral de vrouwen als viswijven lopen te schreeuwen. Waarom toch?

Dan gaat de rit door naar Tsepelovo. Er zijn wat meer wolken gekomen maar dat maakt het gewoon heerlijk. Samen met een klein briesje en 25 graden is het zomergevoel nu wel aanwezig. Jammer dat men in Nederland, met hun regen en 14 graden, daar niet van kunnen genieten.

Er is hier een bus oude Grieken aangekomen die door het centrum kuieren. Leuk om te zien en een dankbaar Kodak moment. Het dorp zelf is tegen een steile helling gebouwd en is echt heel leuk. Zo leuk dat ik merk dat ik veel foto's schiet en dat mijn kaart vol raakt. Er staan nog oude foto's op en op een ander geheugenkaartje staan ook nog foto's. Ik heb ze zeker veiliggesteld maar toch wil ik die niet zomaar wissen. Wat te doen? Nou, gewoon terug naar de auto, de reserve laptop eruit, foto's veiligstellen en dan het kaartje wissen. Toch makkelijk zo'n auto met alle spullen. En het is hier zo veilig dat ik gerust een laptop in de kofferbak kan laten liggen.

En dus loop ik daarna weer het dorp rond en schiet flink wat foto's. Daarna neem ik plaats bij een taverna op het pleintje. Een omelet en feta uit de oven is een prima lunch. Hierna nog wat foto's geschoten en daarna loop ik terug naar de auto. Het is 15:30 als ik Tsepelovo verlaat en weer op weg naar Ano Pedina ga.

Daar kom ik om 16:15 aan. Hier is iets meer bewolking maar het blijft droog. Ruth en Jaap komen net na mij terug van een rit. Ik zit met Ruth wat te praten over fotograferen, camera's en lenzen. Ruth gaat meteen door met fotograferen want Rita heeft wat ingrediënten die op de foto komen. Ik ben aangestoken door de foto's van Ruth en besluit wat foto's te schieten voor de "Making of..." het receptenboek. Ik weet niet of mijn foto's die kwaliteit hebben, maar er komt inderdaad een hoofdstuk over het maken van het boek.

Ik schiet in korte tijd (de zon staat nu ook zo mooi dat er prachtig strijklicht is) wel 150 foto's. Lang leve het digitale tijdperk! Dat was in de tijd van de fotorolletjes onhaalbaar geweest. Hierna gaat toch de lange broek aan en worden de foto's op de laptop gezet. Ruth nodigt mij uit om bij hen aan tafel te komen eten. We zijn de enige drie gasten (helaas).

Het eten is weer zo smakelijk en mijn standaard vraag is nu: komt dit gerecht in het boek? En steeds is het antwoord Ja. Dus het wordt een mooi gevuld boek. We zitten nog een tijdje na te praten maar dan willen de oogleden van iedereen enkel naar beneden. Ik ga om 22:30 naar mijn kamer, lees nog een hoofdstuk en sluit dan mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje