Reisverslag  Dag 37 - Zondag 28 Juni 2015

 

09:15 wakker. Een relatieve korte nacht maar ik voel mij fris. Vandaag een rustige dag, de weersverwachting meldt dat aan het eind van de dag er fikse buien komen. Na het ontbijt bel ik nichtje Lisa op en feliciteer haar met haar verjaardag. We praten ook nog even bij over het pseudo moderschap want haar merrie is een maand geleden bevallen van een hengst-veulen. En daar is Lisa natuurlijk pleegmoeder van.

De rest van de dag ben ik bezig geweest met een backup voor Rita, een leesboek, een lunch en een middagslaapje. Zo lekker...

De avond staat in het teken van een compleet doorslaande crisis, ingegraven politici, grote ego's, geldschieters die zo min mogelijk risico willen lopen, banken die compleet schijnheilig de wereld in blaten, kortom een dag zoals de afgelopen maanden al aan de gang is. En de rest van de mensen die elkaar helemaal gek maken met allerlei berichten.

De komende weken gaan de banken op slot. De geldautomaten morgen ook. Die worden aangepast dat de Grieken vanaf dinsdag slechts 60 euro per dag uit de muur kunnen halen (om te voorkomen dat iedereen zijn geld van de bank af haalt). Gelukkig hebben ze toch nog iets nagedacht: de toeristen kunnen gewoon het geldende maximum - in mijn geval 500 euro - per dag uit de muur trekken.

De hele avond staat de tv aan op nieuws of discussiepanels. Waar gaat het heen met deze wereld? Ik weet het niet. Ik weet wel waar ik nu heen ga, dat is mijn bed. Om 23:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje