Reisverslag  Dag 38 - Maandag 29 Juni 2015

 

08:30 Wakker. Het weer ziet er nog goed uit dus ik ga bijtijds met mijn rit beginnen. Na het ontbijt binnen en mijn frappee in het zonnetje stap ik om 10:30 in de auto en stuur richting Elati. Daar rijd ik langs en vervolg de weg, zigzaggend door de bergen, totdat ik in Elatochori kom.

Onderweg lekker de muziek aan, diverse keren gestopt voor uitzicht, plaspauze, kodakmomentje en gewoon omdat het kan (ik ben op de hele rit maximaal 4 auto's tegengekomen).

Hierna rijd ik door richting Metsovo. Dan kom je langs een groot stuwmeer wat ik ook flink verkend heb. In Metsovo komt de zon er maar mondjesmaat door. Het trekt steeds dichter en de wolken worden dreigender. Maar ik kan droog in Metsovo de beroemde metsovoni (rookkaas) kopen, constateren dat de geldautomaten inderdaad afgesloten zijn en dat de lunch met uitzicht op de bergen prima smaakt.

Ik verlaat Metsovo en draai de snelweg op. Onderweg krijg ik dan al wat spetters maar als ik naar rechts - richting Zagori - kijk dan is dat een grijs gordijn. Daar regent het pas goed zeg! In Ioannina stop ik nog even bij de Jumbo om een usb toetsenbord voor Rita te kopen. Dat tikt een stuk beter (ze is druk met de recepeten en verhalen voor het boek, De smaken van de Griekse Zagori) en bespaart je een dure reparatie aan de laptop als het toetsenbord daarvan kapot gaat. Nu heb je voor 8 euro een nieuwe.

Het is 16:15 als ik de auto thuis neerzet. Het is dan even droog maar dat duurt niet lang. De nieuwe gasten (een stel met haar moeder, voor 2 nachten uit Parga) zijn nert binnen als er weer een fikse onweersbui losbarst. Je voelt de temeperatuur dan ook meteen naar beneden vallen.

Net voor het eten komt er dan een Nederlandse vriendin van Rita met haar Griekse man vanuit Lefkada aan. Ze moeten morgen in Ioannina zijn en gebruiken Porfyron als leuke overnachtingsadres. Het is dus weer een lol voor Yiannis om te koken. Na het eten kruip ik met een tsipouro op de bank. De overige gasten gaan vroeg naar hun kamer en Yiannis wil nog wat crisis-tv kijken. Maar er is een bliksem redelijk dichtbij ingeslagen. Geen schade aan apparatuur maar heeft er wel voor gezorgd dat er geen tv-signaal is. Dus kruipt Yiannis ook maar met een leesboek op de bank. Ik sluit om 23:45 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje