Reisverslag  Dag 39 - Dinsdag 30 Juni 2015

 

08:15 Wakker. Vannacht geen onweer gehad. Het is buiten een kille 14 graden maar wel oplopend ondanks de compleet dekkende bewolking.

Na het ontbijt wil ik even gaan kijken bij de geldautomaat in Kalpaki alvorens ik doorrijd naar Kokouli en Kipi. Yiannis hoort dat ik naar Kalpaki ga en vraagt of ik wat lege flessen wil gaan omwisselen voor volle in de supermarkt daar. Dat doe ik en daardoor heeft mijn bezoek aan Kalpaki nog nut gehad. Want de geldautomaat is leeg. Eerst voor de diverse Grieken die het probeerden en toen ook voor mij.

Ik rijd door naar Kokouli en kom er daar pas achter dat mijn sd kaarten uit de camera zijn. Ja, die had ik gisteren bij de laptop gelegd. Maar door de komst van de nieuwe gasten ben ik dat helemaal vergeten. Dom, dom! En dus kan ik eerst weer op huis aan.

Thuis de volle flessen achtergelaten, de kaarten in de camera gestop en weer richting Kokouli. Het betrekt en de wolken worden dreigender. Ik ben benieuwd hoe lang het nog droog blijft. Nou, precies totdat ik mijn rondje in Kokouli heb volbracht. Maar dan ook net. Het laatste stukje in gestrekte draf richting Kafenion.

Daar drink ik een Griekse koffie terwijl de oudere mannen (en verbazingwekkend, 1 oude vrouw) discussiëren over de crisis. Ja, het houdt het gehele land bezig, van jong tot oud. Ik bemoei mij er weinig mee, ook omdat mijn Griekse woordenschat ruim onvoldoende scoort. Wel bevestig ik hun mening dat het een probleem is, nee, het is een catastrofe!

Na 45 minuten wordt het iets lichter en regent het nog licht. Maar het rommelt nog flink dus ik vlucht richting auto en laat Kipi voor een andere keer. Ik ga naar huis. Daar is het net even droog maar de plassen laten ook zien dat het fiks geregend heeft.

De middag wordt binnen doorgebracht. Vanuit Nederland verschijnen er zonnige en zomerse beelden. Ach, dan is het een keer andersom. Ik gun het ze wel. Ook de andere gasten zijn naar het hotel terug gespoeld. Iedereen hangt een beetje op de bank met mobiel, tablet of leesboek. Ik met alledrie.

In mijn planning zie ik dat ik vrijdags in Kalambaka ben. Maar dan heeft Jorgos een vrije dag. Alvorens ik wat kan besluiten moet ik weten hoe mijn planning in Thassos gaat verlopen. Ik probeer Elsbeth te bereiken maar krijg geen contact. Morgen maar weer proberen.

De avondmaaltijd is weer heerlijk en de afsluitende tsipouro ook. De kou is overal goed waarneembaar maar de open haard gaat helaas niet aan. Ach, de drank kan je ook warm houden. Het is 23:20 als ik mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje