Reisverslag  Dag 40 - Woensdag 1 Juli 2015

 

08:00 De wekker gaat maar ik ben daarvoor al wakker geworden. Buiten zie ik wat blauwe lucht, maar ook diverse wolken. In mijn kantoor start ik de laptop alvast op, terwijl Yiannis mij vraagt wat ik zo vroeg beneden doe. Ik vertel dat ik vandaag weer een werkdag heb en dat ik eerst wat ga werken en dat hij op zijn gemak straks voor een ontbijt mag zorgen.

Ik ben dus een tijdje aan het werk totdat ik van Yiannis mijn Griekse koffie en het ontbijt krijg, Daarna gaat de werkdag van start. Ik heb vannacht een sms gekregen dat Elsbeth mij gisterenavond heeft gebeld (lekker op tijd Vodafone). Ik was blijkbaar buiten bereik. Ik bel haar in de koffiepauze even. Ik kan pas de 17e in het appartement onder hun huis terecht. Ik vraag of ze vanaf de 12e een hotel voor mij wil regelen (ze heeft zo haar connecties). Ik schuif de planning dus twee dagen op, ik blijf twee dagen langer in Ano Pedina. En op Thassos dus 5 dagen in een hotel en 5 dagen in het appartement.

Terwijl de overige gasten vertrekken (ja, ik ben helaas weer alleen), vertel ik dit Rita en Yiannis. Ik kan dus nu ook meteen Kalambaka en Naoussa regelen, wat ik ook meteen doe. Hierna gaat het werk weer verder. Ik zit een tijd buiten (omdat binnen de verbinding niet goed is) te bellen met Marco. Zo verdiept in nieuwe uitdagingen dat ik een half uur lang niet door heb dat Rita een frappee bij mij neergezet heeft, de lieverd.

En zo verstrijkt de dag dus, met werken. Even onderbroken door een lunch. Dit is de volledige maaltijd, vanavond dus weer iets kleins. Het is 17:30 als ik mijn werk afrond en aan het verslag ga beginnen. Het is nu 19:30 als ik helemaal bij ben. Ik verlaat Ano Pedina dus pas zaterdag, de komende dagen wordt het steeds beter weer. Daarna 3 nachten in Kalambaka (Charlies heeft al bevestigd) en dan Naoussa. Vanuit Naoussa krijgen jullie dan de volgende update.

Wordt vervolgd...

De laptop kan dicht nadat ik een DVD vol foto's heb gebrand voor Ruth. Ik hoop dat ze er misschien een kan gebruiken in het boek, dat zou leuk zijn. Natuurlijk staat Yiannis te trappelen om een fikse maaltijd voor mij te koken, maar ik bezweer hem om het klein te houden. Dat lukt hem maar met moeite en ik snap dat best. Het is veel leuker om voor meerdere gasten te koken. Maar het smaakt er niet minder om. De rest van de avond wordt rustig op de bank doorgebracht met een tsipouro, mijn iPad en een leesboek. Om 23:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje