Reisverslag  Dag 47 - Woensdag 8 Juli 2015

 

07:45 Door het invallende licht ben ik al wakker. Even lekker douchen, het water is hier extra zacht want het komst - net zoals in Ano Pedina - rechtstreeks uit de bergen. Katharina heeft het ontbijtbuffet al klaar staan.

Na het ontbijt installeer ik mijn laptop en ga aan het werk. Gisteren heeft Toula al een afspraak voor een massage geregeld, die krijg ik om 20:00 hier in het hotel. De dag verstrijkt met werken en daarna het verslag tikken. Het is weer een flinke dag op de stoel, ik heb een houten kont er van gekregen. Ondertussen schreeuwen de politici weer vanuit hun loopgraven naar elkaar en komt men geen stap dichterbij een oplossing. Enfin, zondag zal nu beslissend zijn, zegt men.

Hoe het verder gaat wacht ik rustig af. Dat zullen jullie lezen als ik volgende week woensdag op Thassos mijn verslag weer heb bijgewerkt. Nu moet ik nog even een server in Nederland herstarten. Over een uur lig ik een uur op de massagetafel en maakt Irini mij weer soepel.

Wordt vervolgd...

De server herstart ging gelukkig goed, de goden zijn mij goed gezind tijdens de rondreizen (afkloppen!). Daarna zit ik bij Toula en Akis te wachten totdat Irini verschijnt. Die doet dat keurig op tijd (altijd gehaast) en ze gaat meteen naar beneden om alles in gereedheid te brengen. Ik loop rustig achter haar aan en kleed mij uit (nee, niet alles). Ik mag op de massagetafel plaatsnemen en lever mij over aan haar geoefende handen.

Het is ongelofelijk, hoe Irini overschakelt van een drukke Truus de Mier naar een volkomen in balans en rust zijnde masseuse. Vanwege de hele dag tikwerk zijn er weer wat schouder en nekspieren die moeite hebben te ontspannen. Maar ze voelt hen perfect zitten en weet ze ook keurig los te krijgen. Het uur massage is dan ook weer veel te snel voorbij. Ik bedank haar en blijf nog even rustig liggen.

Als ik weer boven kom dan staat Toula nog met Irini te praten. Ik vraag meteen of ik voor zaterdag nog een sessie mag boeken. We komen gezamenlijk tot het tijdstip van 18:00. Daarna vliegt Irini weer weg en blijf ik nagenietend op het terras zitten waarbij ik van Toula een kan water en een biertje krijg. Eerst een flinke hoeveelheid water...

En dan hoor ik ineens "Yiassou Johnny!!!". Het is Eliza, de dochter van Katerina. Ik had haar broertje Jorgos al gezien maar haar nog niet. Vol ongeloof kijk ik haar aan. Kleine meisjes worden groot. Ik ken haar al van kleins af aan, toen was ze 4,5. Nu staat er een mooie jongedame van 15 jaar naar mij te kijken. De schroom om Engels te praten met mij is ook weg, we zitten al snel in een mengelmoes van Engels en Grieks met elkaar te praten. Leuk als je kinderen zo goed ziet ontwikkelen.

Een tijdje later komen ook broertje Jorgos, Akis en Toula erbij zitten. Soms kan Akis nog even helpen als Eliza en ik elkaar niet kunnen verstaan (zij weet het Engelse woord niet en ik het Griekse woord niet). Eliza weet goed wat ze wil en weet dat ook goed te verwoorden. Ze is zeker geen dom blondje. Als groepje zitten we tot 23:15 te praten en dan moeten de kids echt naar huis. Toula valt ook al bijna om en Akis hoort zijn bed ook al roepen. En dus gaat ieder zijns weegs en sluit ik om 23:59 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje