Reisverslag  Dag 48 - Donderdag 9 Juli 2015

 

08:30 Wakker. Na het hele ochtendritueel loop ik naar de kapster waar ik vorig jaar ook geweest ben. Toen kon Nicos mij nog helpen bij de vertaling maar nu is Toula in het hotel en die spreekt weinig tot geen Engels. De kapster herkent mij van vorig jaar en weet blijkbaar ook mijn kapsel van vorig jaar te herinneren want ze grijpt naar de tondeuse en zet die op standje crimineel klein.

Ik maak haar duidelijk dat ik dat zeker niet meer wil maar ergens in de communicatie gaat het toch een beetje verkeerd. De zijkanten mogen korter, maar werden toch iets te kort. En bovenop is de lengte keurig langer gebleven maar krijg ik weer de beroemde scheiding waar ik als kind mee opgroeide. Ja, ik weet dat mijn haar dat graag wil, maar ik wil dat al lang niet meer. Na enige bijsturing is het resultaat (zoals zij het aflevert) een Justin Bieber look.

Maar terug in de hotelkamer is dat euvel met wat gel al snel verholpen. Wel lekker fris aan de zijkanten en dat is goed gezien de komende stranddagen op Thassos (althans, dat hoop ik). Hierna loop ik het centrum door te slenteren en ga mensen zitten kijken terwijl ik twee freddo's naar binnen laat glijden.

Ook bezoek ik nog een paar supermarkten maar helaas is de retsina duurder geworden en komt hij niet in de aanbieding. Maar ik heb thuis nog wel voldoende voorraad, ik koop alleen als er een aanbieding is. Wel koop ik een blik olijfolie want die is wel in de aanbieding en daarvan kan ik wel weer wat gebruiken.

Op de hotelkamer teruggekomen ga ik wat liggen lezen en val daarbij toch even in slaap. Na dit verkwikkende dutje ga ik beneden wat op mijn iPad pielen. Mijn plan voor morgen zijn de heetwaterbronnen bij Loutraki en ik zoek de weg nog even op. Daarnaast zit ik nog wat te googelen naar een wijnmakerij in de omgeving en vind er diversen. Katerina straks maar vragen, die spreekt wel Engels want in het Grieks met Toula kom ik er zeker niet uit.

En voordat je het in de gaten hebt is de avond aangebroken en maak ik mij gereed voor een maaltijd bij Athina. Terwijl ik daar zit te eten knippert ineens in de straat het licht en ook bij de huizen verderop in de straat gaat het licht even uit. In het restaurant brandt alles gewoon door. Even een power dipje, kan gebeuren.

Maar terug bij het hotel wordt ik begroet door een nerveuze Katerina. De pc doet het niet meer! En wat ik ook probeer, inderdaad, geen opstartende pc. Wel krijg ik behoorlijk vieze vingers, dus het rooster van de voeding mag wel eens schoon gemaakt worden. Maar dat is waarschijnlijk toch de boosdoener en als die vervangen wordt dan is de stof ook meteen weg. Daarom zet ik pc's ook nooit op de grond. Katerina gaat morgen meteen haar pc-mannetje bellen. Ik wens haar een goede nacht en sluit om 23:45 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje