Reisverslag  Dag 50 - Zaterdag 11 Juli 2015

 

08:30 wakker. Ik was al eerder wakker maar kon mij toch nog een keer omdraaien. Nu eerst een ontbijtje en daarna een wijnboer bezoeken. Toula heeft nu dienst en na het ontbijt vraag ik haar om even te bellen. Ja ze zijn open en ik krijg van Toula nog een mooie binnendoor route die mij rechtstreeks naar de wijnmakerij leidt.

Aangekomen bij Dalamara Winery word ik opgewacht door de eigenaar. De man spreekt een beetje Engels maar meer Duits. Dat is mij prima, zolang ik maar in het Engels mag antwoorden. Na een tijd Engels gesproken te hebben gaat de omschakeling naar Duits altijd zeer slecht.

Het is een echt familiebedrijf. Aan de muur hangen documenten van half 1800. Mooi om te zien dat ze trots zijn op deze traditie, hoewel ze ook meegaan met de nieuwe tijd. De zoon van de man zit nu ook volop in het bedrijf en gaat het zeker voortzetten. Aan het einde van de tour krijg ik een paar wijnen en wat tsipouro te proeven. Het is nu 10:30 maar ergens op de wereld is het wel 17:00 uur geweest en dus mag het. Uiteindelijk neem ik met vier flessen wijn en een fles tsipouro afscheid van de man. Hij weer wat cash en ik een leuke ochtend.

De middag wordt eerst doorgebracht met wat koffie in het centrum en daarbij lekker mensen kijken. Daarna ga ik op de kamer even liggen. Als ik weer beneden kom zit Akis zich flink op te winden over de politici. Ik houd mij rustig, ik krijg zo een massage. Irini komt weer binnen gesjeesd en loopt door naar beneden. Even later komt ze mij halen en krijg ik weer een uur lang een heerlijke massage.

Boven kijken Eliza en Faith (nichtje van Eliza) mij verschrikt aan. Vanwege de hoofdmassage staat mijn haar alle kanten op. Weet ik veel, ik ben zo duf als een konijn. Maar die blikken helpen mij weer snel op de aarde. Ik fatsoeneer mijn haar en zit even met beide dames te praten. Ze vinden het leuk dat ik zo kom kijken bij hun training in Griekse volksdans. Ik duik dus snel even onder de douche en begeef mij daarna naar het lokaaltje waar ze oefenen.

Akis heeft ze al flink bezig en ik zie bij menigeen al een zweetplekje ontstaan. Hij spaart ze niet, maar weet wel een goede mix te vinden tussen strenge aanwijzingen en een grapje op zijn tijd. Na drie kwartier druipt de jeugd vochtig af en komen de volwassenen binnen. Nu enkel de dames en die oefenen een speciale dans voor een optreden binnenkort. Het zijn de puntjes op de i wat Akis nog moet doen.

Daarna wil ik gaan eten maar Athina blijkt het restaurant dicht te hebben! En dat op een zaterdag. Ze heeft daar helemaal niets van gezegd. En dus strijk ik op een andere terras neer voor een batso en wat vlees. Het was lekker maar toch minder dan Athina en haar schoonmoeder voorschotelt. En Katerina is het met mij eens. Ze zit nog te wachten op twee aankomsten, maar ik wacht daar niet op. Om 23:45 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje