Reisverslag  Dag 57 - Zaterdag 18 Juli 2015

 

08:30 Na een ontbijtje ga ik richting scooterverhuur. Gisteren was het al bijna onmogelijk om bij de beachbar te parkeren, dat wordt nu in het weekend wel helemaal onmogelijk. Ze verwachten een invasie, ook van Turken die hier het einde van de ramadan komen vieren.

Ik huur een scooter voor 4 dagen (50 euro) en ben dan veel flexibeler. Eerst de auto terug naar boven met de scooterverhuurder op zijn motor achter mij aan. Dan ik bij hem achterop (crossmotor) en gelukkig rijdt hij rustig terug naar de shop. Daar stap ik dan op mijn scooter, als ik zelf het stuur in handen heb gaat het toch een stuk beter.

Na een koffie bij Elsbeth gedronken te hebben (die net wakker is en verbaasd reageert dat ik al een scooter heb), ga ik richting beachbar. Nu is parkeren geen probleem, je plant die scooter overal neer.

Ook vandaag is een hete dag die ik grotendeels in de schaduw doorbreng. Ik klaag niet, ik vind de warmte een stuk aangenamer dan de winterse koude. Maar ik hoef echt niet poepie bruin terug te komen. Als ik het strand bekijk zie ik er echter toch tientallen die daar heel anders over denken.

Zo verstrijkt de dag weer terwijl de DJ de muziekkeuze bepaalt en ik in mijn leesboek toch de ontknoping nader. Dus teruggekomen in het appartement doe ik slechts een kort slaapje en daarna ga ik verder met lezen. Ik wil nu weten hoe het eindigt! (Jo Nesbo - De zoon)

Ik eet tussen het lezen door thuis. Een blikje gerookte tonijn en wat feta samen met brood. Prima maal. En ik lees op tijd het boek uit want daarna komen Elsbeth en de kinderen thuis (ze hebben bij Alea even wat gegeten). Elsbeth en Stelios willen wat gaan drinken met mij bij Karnagio wat helemaal verbouwd is. Ioli gaat mee en die kijkt verbaasd als ze mij op de scooter ziet stappen. Het is nu ontzettend druk in het centrum en ook bij de bar (aan het eind van de "beachroad" van Thassos-stad) is het druk. Gelukkig vinden we nog een zitje wat vrij is.

De bar is mooi verbouwd, wat sfeerverlichting toch al kan doen. Helaas hebben ze wel de muziek wat te hard staan om echt een goed gesprek te hebben. Maar de tsipouro met wat kleine hapjes smaakt er niet minder om. Het is 0:30 als we terugrijden, Tim bij de botsauto's oppikken en richting huis gaan. Om 01:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje