Reisverslag  Dag 58 - Zondag 19 Juli 2015

 

09:30 Gewekt door de warmte want de zon staat op het luik te branden. Gedurende de nacht staat het luik open zodat ik met de fan frisse lucht naar binnen kan pompen. Als het eerste ochtendgloren mij dan bereikt dan draai ik slaapdronken het luik naar beneden en val weer op bed.

Het is zondag maar er is geen kerkdienst die ik bezoek. Slechts een ontbijttafel en daarna een beachbar voor de straffe koffie. Serveerster Maria weet al hoe ik de freddo wil hebben. Ik heb een nieuw boek uit de bieb (kofferbak) gepakt, ik heb nog voldoende leesvoer. Het is druk op het strand maar ik duik hier niet de zee in en al helemaal niet midden op de dag.

Na een middagslaapje pak ik de auto en rijd naar Golden Beach voor een duik in het zilte nat. Het is ondertussen 18:00 en de meeste mensen verlaten het strand terwijl ik er juist aan kom. Ook nu is er wat zeewier maar verderop in zee is het prima vertoeven. Ik blijf tot 20:00 aan het strand. De zon is al achter de helling weggedoken. Naar Paradise beach ga ik niet meer. Dat is vorig jaar flink tegengevallen. Het is te toeristisch geworden, het idyllische gevoel is weg.

De avondmaaltijd is weer bij Messogio. Ik had het drukker verwacht maar het blijkt dat toch veel Turken alweer op huis aan zijn. Gisterenavond was het een complete heksenketel, dus Nikos en Yiannis vinden het helemaal niet erg dat het nu rustig is. Even weer op adem komen. Ze werken hier 7 dagen in de week.

Ik zit lang bij ze te praten waarbij er diverse keren mijn glas met tsipouro gevuld wordt. Ach, op de scooter is het minder een probleem. En de wegen zijn rustig, ik hoef geen snelweg over. Het is 01:30 als ik weer thuis ben en mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje