Reisverslag  Dag 60 - Dinsdag 21 Juli 2015

 

08:30 Wakker. Ik heb geen kaas meer en ik kan nog wat brood gebruiken zodat ik morgen onderweg naar Ano Pedina wat te eten heb. Dus stap ik op de scooter en rijd naar de Alma-supermarkt waar Alma ook alweer druk bezig is.

Thuis gekomen gaat het ontbijt er snel in en daarna ga ik de was opvouwen. Ondertussen is ook Elsbeth wakker geworden en zitten we op het balkon nog wat te praten. Ik nodig ze uit om vanavond wat met mij te gaan eten. Daarna stop ik een groot blik olijfolie en een zak vacuüm getrokken olijven in de auto. Die vervoer ik voor hen naar Nederland.

Bij Aqua zit ik een tijd met mijn leesboek en een lekkere lunch (broodje zalm). Dan wens ik Maria sterkte met de rest van de zomer (ze werkt 10 uur per dag, 7 dagen in de week, zie ik een Nederlandse serveerster nog niet doen) en ga ik thuis verder lezen.

Het is 19:00 als ik mij meld bij het tuinwinkeltje om de olijfboompjes op te halen. Het is een onbekende man die mij helpt, maar na even gebeld te hebben weet hij waar de 6 boompjes staan en dat ik ze al betaald heb. Ze passen prachtig in een opbergbox waarvan ik het deksel nu natuurlijk af laat. Bij het appartement zet ik ze op het balkon en geef ze een lekkere plens water. Morgen moeten ze een tijd in de auto en uiteindelijk moeten ze ook de rit naar Nederland gaan redden.

Het is 20:30 als ik alvast naar Messogio rijd, via het tankstation om de scooter vol te tanken. Niet dat ik er veel uitgereden heb, maar ik moet hem wel weer vol inleveren. Ach, dat kost nog geen 3,5 euro. Bij Messogio pest ik Nikos door te zeggen dat ik met een groep van 21 personen kom. Hij heeft een hekel aan groepen en roept ook meteen dat het restaurant gesloten is.

Ik zit net aan de tafel voor 6 de nieuwe menu's te bekijken als Elsbeth en de kinderen eraan komen. We gaan voor mezes, van alles wat bestellen en iedereen pikt een vorkje van wat hij of zij lekker vindt. We hebben net het meeste eten op als Stelios erbij komt met een inkoper van Sunweb. Ze hebben al gegeten maar komen toch nog even zitten drinken. De kinderen gaan verder het centrum in en worden straks door hun ouders opgehaald. De inkoper gaat naar zijn hotel en Stelios en Elsbeth gaan nog even bij vrienden op bezoek.

Ik blijf zitten want er staat ondertussen een karaf tsipouro voor mijn neus. En even later mag ik bij het personeel aan tafel. Maria heeft de laatste rekeningen uitgeschreven, Nikos is er klaar mee, van Yiannis krijg ik het beloofde flesje tsipouro wat zijn vader heeft gestookt en sommige anderen eten nog snel zelf wat voordat ze naar huis gaan. Ik neem afscheid en hoop ze volgend jaar gezond en wel weer te zien.

Ik kom om 01:15 bij het huis aan om te ontdekken dat de garagedeur op slot zit. En daar moet ik door naar binnen om bij mijn appartement te komen! Toevallig had ik vanavond alle deuren op kiepstand gezet dus kan ik ook daar niet door naar binnen. Wat nu? Enkel bij mijn slaapkamer staat de deur wel open, hordeur dicht en het luik tot 20 cm boven de grond gesloten. Daar zit wat speling in en dat is het geluk van Stelios en Elsbeth, anders had ik ze toch echt uit bed moeten bellen. Ik kruip onder het luik door en kom zo in mijn slaapkamer. En zodoende kan ik toch om 01:45 mijn luiken sluiten.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje