Reisverslag  Dag 17 - Zaterdag 11 Juni 2016

 

07:45 Wakker. Na een heerlijke stortdouche meld ik mij in de ontbijtzaal bovenop het hotel. Prachtig uitzicht over Tolo en de zee. Het ontbijt is standaard maar ruim voldoende. Daarna loop ik naar de hoofdstraat en zoek een koffietentje op wat al open is. Die vind ik, met uitzicht over de hoofdstraat en de kapperszaak. Na twee koffie is het iets over tienen als Niki er met haar moeder aankomt. Ken ik ze? Nee maar de zaak heet Niki en ik vul het verder op mijn manier in.

Ze hebben meteen tijd voor mij, vooral omdat ik duidelijk maakte dat de tondeuse gebruikt mocht worden. Meteen werd de aanval op mijn (volgens een aantal te lange) haren ingezet. Hele plukken vliegen van het hoofd en ik schrik toch wel even. Maar het eindresultaat is goed en prima (en gemakkelijk) voor de zomer.

Ik slenter nog wat door het centrum totdat de warmte echt begint door te dringen. Dan is het weer even klunen naar boven en op de kamer de airco op vol. De middag wordt al lezend doorgebracht. Ook een siesta heeft plaatsgevonden zodat ik redelijk fris aan de avond kan beginnen.

Ik loop door Tolo en probeer plekjes te vinden die in mijn verslag van 2003 staan. Het hotel Romvi kan ik niet terugvinden. Ook de taverna van Al Bundy lijkt opgedoekt. Wel vind ik de slagerij annex taverna. Maar uiteindelijk strijk ik bij Acrogiali neer, een taverna aan het strand. Ik ga niet op het strand zelf zitten maar op hun balkon. Uitzicht op zee, de uitvarende vissers en een heerlijke maaltijd afgesloten door twee tsipouro. Wat wil ik nog meer? Tevreden loop ik huiswaarts en sluit om 23:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje