Reisverslag  Dag 18 - Zondag 12 Juni 2016

 

07:30 Wakker. Stipt om acht uur meld ik mij voor het ontbijt en niet veel later zit ik in de auto op weg naar Galatas. Ik ga namelijk eiland hoppen de komende twee dagen. Oftewel, ik bezoek twee eilanden zodat ik die van de totale lijst van 200 kan afstrepen. De rit duurt iets meer dan een uur en ik loop eerst even langs de kade van Galatas.

Het eiland Poros ligt maar liefst 400 meter van het vaste land af. Je kan er met kleine bootjes heen maar ik neem gewoon de grote ferry terwijl ik de auto in de haven achterlaat. Doordat de ferry iets verderop afmeert in Poros duurt de oversteek wel 7 hele minuten. Meteen als de mensen en auto's zijn uitgeladen, komen de mensen die naar het vaste land willen aan boord en vaart de ferry terug. Ieder half uur begint een nieuwe cyclus.

Ik wandel langs de boulevard van Poros en schiet mooie plaatjes. Vooral mooi vind ik de foto met de rode klassieke brommer en het lezende meisje in een rode jurk erachter. Maar oma die de onder-de-oksels-knellende-onderbroeken ophangt is ook een die het bekijken waard is. Ja, de eerste foto's staan al online. Voor zover de internetverbindingen het toestaan zal ik foto's blijven toevoegen.

Als ik aan de koffie zit, zie ik de volgende ferry komen. Die is afgeladen vol terwijl die van mij bijna leeg was. Er blijken twee bussen toeristen aan boord. Ik was er dus voor de meute aan.

Om 12:30 neem ik de ferry terug naar Galatas en rijd ik terug naar huis. De middag wordt weer in alle rust doorgebracht. De wifi is zeer instabiel, dat meld ik toch maar aan de beheerder. Dinsdag is er weer een werkdag gepland en zo is het geen werken. Hij belooft er morgen wat aan te laten doen.

Ik eet weer op de kamer. Op de weg terug van Poros was ik even gestopt bij de supermarkt. Ik kwam er toch langs. En als ik uit eten was gegaan had ik toch even een buitje over mij heen gehad. In de heuvels om Tolo heen hoor ik wat gedonder maar in Tolo blijft het wat bij gesputter. En dat bij 28 graden. Om 23:00 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje