Reisverslag  Dag 24 - Zaterdag 18 Juni 2016

 

08:00 De dag begint met koffie en ontbijt. Daarna naar de boekhandel. Dit keer regelet Pellagia de koffie. We gaan terug in de tijd doordat Pella een serie foto's van ons op Ios en Santorini laat zien. Een kleine Mantheos, dat is hij nu niet meer. Hij komt binnen en torent net iets boven mij uit.

Eind van de ochtend strijk ik bij Nemo bar neer om weer even bij Anita te zitten. Een water, verse jus en een freddo. Dat is het vaste patroon waar ik bij haar mee begin. Het is al weer goed heet aan het worden en Anita staat dan nog in een hoekje achter de pannen. Ze zoekt af en toe even het windje van het strand op om af te koelen.

Ik koel af doordat ik weer naar huis ga en de airco aan zet. Het verslag heeft nu echt aandacht nodig. Maar terwijl ik zit te tikken overvalt mij een gek gevoel. Darmen beginnen te sputteren en er komt een hoofdpijn aan. Ik stop met tikken, neem aspirine en ga even liggen. Dat helpt want twee uur later ben ik weer ok. Zal misschien ook de warmte zijn geweest?

Ik ga vanavond met Ruud en Maria voor het eerst in Malia eten. Normaal gaan we altijd naar een andere plaats maar we hebben nu afgesproken tegenover Mac Donalds, bij de Brasserie. Emmanuela, hun dochter, werkt hier als ze op Kreta is. Nu is ze nog voor studie op Samos, maar vrijdag komt ze weer naar Malia.

Maar ik ben twee uur te vroeg en dus ga ik om de hoek bij Drossia zitten. Uitzicht op het kruispunt en alle ongein wat er langsloopt. Zoals gezegd, het is lang niet zo druk als anders. Seizoen lijkt niet goed te beginnen. Ik kijk lekker mensen onder het genot van een freddo.

Om 20:30 zitten we bij de Brasserie en niet veel later aan de voorgerechtjes en daarna aan een heerlijke steak. Ik zag het altijd als een echte Engelse fastfood taverna maar dit is gewoon echt goed eten. Na de maaltijd gaan Ruud en Maria even naar huis maar zullen daarna naar Nemo gaan. Ik ben er dus al eerder en ontmoet nu barman Jorgos en serveerster Marina. Ik zit met een raki aan de bar als Ruud en Maria binnenkomen. We gaan op het terras bij het strand zitten.

Om 0:00 zakken bij Ruud echt zijn ogen dicht en dus gaan ze naar huis. Ik neem nog een paar raki want het is gezellig aan de bar. Een grappige Griek die een Amerikaan (die denkt dat hij beter is) op een mooie manier te kijk zet. Toch vind ik het om 1:30 echt wel genoeg en ga naar huis. Ik heb zusje Trudy al gefeliciteerd want bij mij is het al even 19 juni. Om 2:00 sluit ik toch echt mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje