Reisverslag  Dag 26 - Maandag 20 Juni 2016

 

07:15 Wakker. Gordijnen zijn niet verduisterend genoeg en dus word ik wakker van het licht wat binnenbvalt. Na een ontbijtje ga ik op de scooter Malia rond. Langs het strand naar het oosten en dan via oud-Malia weer naar het westen.

Uiteindelijk kom ik dan bij de boekhandel van Pellagia uit. Daar zit Rosa met haar vier maanden oude baby. En ik zie Maria en die houdt ook iets vast maar dat zit deels verscholen onder een geel petje. Het is hun nieuwe hondje! Wat een kleine schattige pup. De pup is een nakomeling van Cooper. Cooper was het hondje wat ik vorig jaar leerde kennen als racemonster door de tuin heen. Helaas is Cooper een paar maanden geleden overleden. Maar daarvoor had hij wel een zaadje geplant. Dat leverde 6 nakomelingen op.

Mike en ik drinken daar onze koffie maar dan wordt de wolk oestrogeen wel dusdanig dik dat je dan als man weet: vluchten! Mike vlucht naar de appartementen in het centrum en ik ga naar Nemo. Met mijn leesboek op de bank en de koffie op tafel. Best uit te houden zou je zeggen. Klopt, maar de zon brandt steeds harder en de wind laat het een beetje afweten.

Dus breng ik het heetst van de dag door op de kamer, in de airco en breekt ongemerkt de avond aan. Voor goed eten kan je altijd naar Cretan Family en dat doe ik dan ook. Het is er weer gezellig en de raki fles komt op tafel te staan. En die blijft daar niet staan maar wordt regelmatig opgetild, vooral door Aristo. Die heeft nu ook de kopstoot ontdekt, maar dan met raki. Men neme een bierglas, gedeeltelijk gevuld met bier. Een borrelglaasje met raki en dat glaasje gooi je gewoon in het bierglas. Dus niet de inhoud maar het hele glaasje. Yiamas!

Het is 0:30 als ik thuis nog even twee flesjes water wegklok en dan mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje