Reisverslag  Dag 36 - Donderdag 30 Juni 2016

 

07:30 Wakker. Ik heb vandaag mijn werkdag en log al even aan op het werk en los al een puntje op. Om 8:20 ga ik naar het ontbijt wat Niki net staat op te bouwen. Die dame doet het strand, het ontbijt, de schoonmaak van de kamers en het zwembad en altijd is ze het zonnetje. Ik krijg van haar een koffie en niet veel later mag ik langs het ontbijtbuffet.

Na het ontbijt loop ik het strand op want daar heb ik goede mobiele verbinding. Ik zit bijna anderhalf uur aan de telefoon met Marco om de werkzaamheden door te spreken. Daarna ga ik naar de kamer en merk ik dat de verbinding eruit ligt. Ik loop terug naar de bar en daar hadden ze het ook al gemerkt. Herstart van de router levert niets op. Navraag bij de buren, die hebben ook geen internet. Dat is fijn dan.

En dus verloopt de ochtend met het controleren op internet, koffie en een leesboek. Dat hou ik vol tot begin van de middag, dan beschouw ik de dag als verloren. Ik meld dat aan Marco en ga nog even rondlopen voordat ik mijn beschutting zoek in de koelte. Ik tik een paar dagen in en ontdek aan het eind van de middag dat ze bij de bar wel weer internet hebben. Echter, onze zweefteef houdt vol dat het internet een probleem is bij het achtergebouw. En dat het niet mogelijk is dat op te lossen.

Dan heb je aan mij een kwaaie. Jorgos, de barman, helpt mij nog wel een keer door beide routers te herstarten maar dat helpt weinig. Dus ga ik maar even hacken. Ik weet het merk router wat moet zorgen voor de wifi bij het achtergebouw. Het blijkt dat die nog het standaard wachtwoord heeft en dus kan ik bij de configuratie. Die bekijk ik en ontdek waarom het fout gaat. Dat fiks ik en herstart de router. Ik heb weer internet! Het is verre van stabiel maar ik heb wel een verbinding. Ik zeg niets tegen hare majesteit (zo flaneert ze door het hotel) en hou de wetenschap bij mij. Ze leest het wel in de beoordeling.

De avond verblijf ik op de kamer. Ik eet er wat crackers met pittige smeerkaas. Dat is voldoende. En lig lekker te lezen maar wel in een verhaal wat mij vaag bekend voorkomt. Uiteindelijk blijkt dat ik het boek al eerder gelezen heb. Dat staat in de boekenkast, in groot formaat. Ik heb nu de pocket te pakken. Enfin, op mijn leeftijd vergeet je nog wel eens wat, vandaar dat ik in de binnenkant altijd met potlood het jaar schrijf dat ik het boek gelezen heb. En in de pocket stond niks want die had ik dit jaar gekocht. De afloop weet ik niet meer dus dat komt wel goed. Om 23:30 heb ik het boek uit en sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje