Reisverslag  Dag 40 - Maandag 4 Juli 2016

 

Om 08:15 word ik wakker na een heerlijke nacht. Hier is geen airco nodig, het koelt prima af. Een stuk koeler dan in Kala Nera. Tijdens het ontbijt krijg ik een sms dat er een stroomstoring is op het hoofdkantoor. We hebben er deze winter al drie gehad dus ik raak er bedreven in maar het betekent toch dat ik zo even een paar servers moet nakijken.

Dus richt ik na het ontbijt mijn kantoor in en zet de laptop aan. Hier heb ik goede verbinding. Alles is al snel weer gecontroleerd, maar toch is de ochtend alweer bijna voorbij. Ik pak de auto en rijd naar Ioannina. Vandaag dan maar even winkeldag. Eerst de Praktiker, dan de Ikea (eigenlijk enkel om daar geld te pinnen) en dan de Jumbo. Ik moet bijvoorbeeld nog een cooler voor de laptop hebben en die zijn daar goed en goedkoop.

Op de weg terug gooi ik de tank vol benzine bij de goedkoopste pomp van de omgeving. De baas ook weer blij dat ik hem een paar euro bespaar. Er hangen wat donkere wolken bij de Zagori en ik krijg een paar grote druppels op de ruit. Maar daar blijft het dan ook bij.

Ik ben 15:30 weer thuis en ga even liggen rusten, dit keer resulteert dat in een slaapje. Als ik weer beneden kom zijn Ruth en Jaap ook weer terug van hun uitstapje. Ze hebben kaas gehaald bij Metsovo. Dat staat ook bij mij op het verlanglijstje maar dat doe ik pas net voor het eind van de rondreis. En dat duurt nog even, gelukkig.

Steeds weer vallen er wat druppels maar dan droogt het weer snel op. Yiannis wil graag een fikse bui, dat is goed voor de tuin. Hij krijgt voor een deel zijn zin want net voor het eten gaat het even goed regenen. Genoeg om de tafels en stoelen goed nat te maken. Veiligheidshalve gaan we dus binnen zitten eten, het eten smaakt er niet minder om.

Hierna lonkt de bank weer en is er weer een afsluiting met tsipouro. Ik sluit om 23:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje