Reisverslag  Dag 42 - Woensdag 6 Juli 2016

 

8:00 Wakker. Na de gebruikelijke plichtplegingen krijg ik beneden mijn Griekse koffie (ik start hier in Ano Pedina altijd met een dubbele Griekse koffie) en daarna een ontbijt. De laatste dagen is de luchtvochtigheid wat gestegen wat resulteert in een al wat klam aanvoelende lucht en vliegen. Vele vliegen. Hoewel er niet veel regen is gevallen is dat voldoende om die kolere dingen van made naar vlieg te laten transformeren.

Kort na het ontbijt stap ik in de auto en ga ik richting Papingo. Net na de grote boogbrug over de rivier kun je goed onder de bomen staan. Uit de zon en de temperatuur nog niet al te hoog, ideaal om de auto even opnieuw in te pakken. Want de lading voor Ano Pedina is eruit en ik wil dat wat andere zaken, zoals olie en drank, achterin komen te liggen. Die heb ik pas in Nederland weer nodig.

Nadat alles weer in de auto zit, rijd ik door naar de poelen tussen Papingo en Mikro Papingo. De sluis zit dicht en de poel vol. Ik blijf wel uit het water want het is echt steenkoud. Wel weer een paar mooie plaatjes kunnen schieten. En al schietend rijd ik terug naar Aristi waar ik stop voor een koffie. Daarna rij ik de bergen naar beneden richting Konitsa. Beneden aangekomen ga ik richting Kalpaki en rijd daarna weer de bergen in. Een lunch in Elati zit er echter niet in, het restaurant heeft een rustdag.

Dus rijd ik door naar Kato Pedina waar ik een kleine lunch wegwerk. Daarna ga ik naar huis en hou ik een bescheiden rustmomentje. Ik word wakker van een flinke windvlaag. Beneden zitten Ruth en Jaap al aan het bier dus doe ik maar met ze mee. De regenkans is volgens ons nul en we krijgen hierin gelijk. Het avondeten is dus buiten en daarna wordt de bank opgezocht want Yiannis, de buurman en Jaap willen voetbal zien, EK in Frankrijk, vanavond halve finale Portugal tegen Wales. Ik kijk mee want we hebben tsipouro op tafel, maar af en toe heb ik ook de iPad in de hand. Het is 0:30 als ik de luiken sluit in de wetenschap dat Wales verloren heeft.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje