Reisverslag  Dag 44 - Vrijdag 8 Juli 2016

 

08:10 Wakker. Vandaag weer een werkdag dus na het ontbijt ga ik aan de slag. Ik heb geen telefonisch contact vandaag want vriend Marco is vrijdags vrij. Ik weet echter wat mij te doen staat en heel af en toe heb ik even contact via de mail (als het over de nieuwe website gaat). Niet alles verloopt zoals ik wil en dan is het goed om even de benen te strekken en rond te lopen. Dat is lichamelijk ook wel nodig om de doorbloeding van benen beter op gang te brengen.

Ondertussen zijn de twee echtparen vertrokken en krijgt Rita nieuwe gasten, een stel uit Israël met twee kinderen. Ze zijn er maar even want daarna gaan ze op pad, de bergen in. Als Rita en Yiannis lunchen ga ik even bij ze zitten maar eet niet mee. Voor mij is een cracker met wat kaas meer dan voldoende. Ook Lena komt even langs. Haar hotel loopt goed en komend weekend mag ze meehelpen met een feest waarbij een aantal gasten in haar hotel overnachten. Ze heeft het dus druk en komt snel even wat tafelkleedjes lenen van Rita.

Ik werk vandaag weer flink door, beter een volle dag werk dan een halve want de andere helft doe je dan toch niet veel. Ik heb geluk dat iedereen op tijd naar huis gaat op de zaak, want anders had ik na het avondeten nog wat moeten doen. Maar dat kan ik nu ervoor en daarna wordt het kantoor voor het weekend gesloten (qua werk voor de zaak althans).

Ik zit al aan de hoofdmaaltijd als het Israëlische gezin terugkomt. Ze zijn nog "even" naar Iliochori geweest, naar de watervallen. Dat wist ik want ze hadden Yiannis gebeld met de vraag waar ze de auto moesten zetten en Yiannis kwam niet op het Engelse woord voor watervallen. En ik kende het Griekse woord, dus wist naar welk woord hij zocht. En ik kon vertellen hoe het pad liep en hoe lang het lopen was.

Terwijl het gezin aan het eten is, ga ik de bank binnen bezetten en ga half liggend aan mijn volgende leesboek beginnen. Natuurlijk krijg ik weer wat tsipouro en zo verstrijkt de avond. Ik maak het niet te laat en wens iedereen al snel een goede nacht toe. Om 22:45 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje