Reisverslag  Dag 47 - Maandag 11 Juli 2016

 

8:15 Yiannis staat alweer klaar om mij van een gebakken eitje te voorzien en Rita maakt voor mij een Griekse koffie. Wat word ik toch verwend door deze mensen. Nu ik de enige gast ben mag ik zelf beslissen wat ik wil hebben. Natuurlijk mag je anders ook jouw wensen uiten maar nu richt alle aandacht zich op mij. Soms best een beetje ongemakkelijk want ik hoef geen koning op de rots te zijn.

Na een koffie op het terras en Rita die klaar is met de schoonmaak vertrek ik met Rita naar Ioannina. Ik heb wel even de voorstoel vrij moeten maken maar dat ging redelijk snel. Ik ben de reisleider richting winkelcentrum. Maar eerst stoppen we bij de Praktiker, mij goed bekend. Rita heeft diverse spullen voor hotel en keuken nodig en die gaan we dus nu kopen. Na de Praktiker gaan we door nar de Jumbo (Rita komt hier voor het eerst) en daarna naar de Ikea.

Daar drinken we een koffie en daarna breng ik de spullen naar de auto terwijl Rita nog even bij de H&M binnenloopt. Natuurlijk duurt dat altijd wat langer in een kledingwinkel en als man rest je dan niks anders dan op een bankje te gaan zitten wachten. Dan zie ik ineens een bekend gezicht, het is Sakis uit Parga. Hij is ook stomverbaasd mij hier aan te treffen. Ik leg hem uit waar ik nu ben en dat ik ook dit jaar Parga niet zal bezoeken. De reden leg ik hem uit en hij verzoekt mij om volgend jaar contact op te nemen met hem of zijn zoon Dimitris. Zij zullen dan wat regelen zodat ik toch in Parga kan verblijven. Ik beloof hem er over te denken en ik weet ook zelf wel dat ik deze eerlijke lieve mensen graag weer wil zien.

Rita is goed geslaagd en komt blij uit de H&M. Ondertussen is Sakis al op weg naar Parga maar ik vertel haar het verhaal. Volgend jaar dus Parga en dan zal ik Apostolis face to face uitleggen waarom ik hem en zijn familie zo zat ben. Maar nu verwacht ik ook wel dat het bericht Parga rond gaat. Zo gaat dat in het kleine dorp.

We zijn keurig voor de lunch klaar en kunnen snel aan tafel. Daarna ga ik richting kamer om wat te lezen en uiteraard een slaapje. Hierna ga ik op het terras verder met lezen waarbij ik wel zoveel mogelijk huid bedek houd. De vliegen zijn irritant en sommige steken. Ik mag dan een vliegvrije kamer hebben dankzij mijn vliegengaas voor het raam, hier beneden zijn de vliegen de baas. Als Yiannis het gif spuit dan vallen ze met bosjes neer maar er worden er volgens mij weer net zoveel geboren (doordat er in de middag/avond nog wel eens een buitje valt).

Het avondeten is gelukkig een beperkte maaltijd. Yiannis heeft het nu door. Ik ben er blij mee en het geeft voldoende bodem voor een karafje tsipouro. Ook dit leesboek nadert alweer zijn einde. Deze schrijver (Jonas Jonasson) schrijft hilarische boeken en deze "Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)" is ook weer in het absurde. Geweldig! Maar ik lees het boek nog niet uit want om 23:30 sluit ik toch echt mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje