Reisverslag  Dag 49 - Woensdag 13 Juli 2016

 

Door het vroege tijdstip van het gaan slapen zou je verwachten dat ik ook eerder wakker zou worden. Maar toch is het 8:00 als ik de luiken weer open. Na het ontbijt krijg ik een frappee voor onderweg want vandaag wil ik weer gaan rijden. Yiannis oppert een route en ik denk dat ik die wel ga volgen.

Als eerste rijd ik naar Aristi, naar het Mountain Resort. Die hebben een wellness en een zwembad. Ik krijg een rondleiding en het ziet er goed uit. Ik maak een afspraak voor morgen. Een massage om 11:00 en een verblijf in het wellness gebied (zwembad, sauna, stoomcabine).

Daarna stap ik in de auto en rijd richting Konitsa. Daar steek ik de E-90 over en ga richting de bergen die de grens vormen met Albanië. Net ervoor liggen wat mooie authentieke dorpjes met veel agrarische inwoners. Wat zeg ik dat toch mooi, veel mooier dan ("boeruh!"). In een dorp is een soort markt aan de gang en daar loop ik lekker even rond te kijken.

Het wordt steeds warmer en deze kant is op het zuidoosten gericht en staat dus al een paar uur te bakken in de zon. Na het laatste dorp op de rij ga ik naar Kalpaki waarna ik weer de Zagori in stuur. Weer naar Aristi maar nu door op de weg naar Papingo. Halverwege steek je de rivier over en daar zet ik de auto onder de bomen. Ik loop naar de rivier en ga een tijdje op een boomstam zitten. Dan loop ik terug naar de auto, doe mijn waterschoenen aan en loop de rivier in. Er zijn wat mensen die helemaal kopje onder gaan maar ik vind het tot kniehoogte voldoende. Je koelt er wel enorm van af want het water is ijskoud.

Om 15:00 ben ik weer thuis en is het tijd voor een slaapje. Ik word wakker van een onweersbui maar die trekt langs zonder voor regen hier te zorgen. Ondanks dat Yiannis weer de spuit heeft gehanteerd en er voldoende vliegen dood op het terras liggen (voordat ze opgeveegd worden), eet ik toch binnen. De hele tijd waaien boven je eten is niet iets wat ik erg leuk vind. Yiannis hanteert nogmaals de spuit buiten maar de vliegen blijven komen. Ik val binnen op de bank bijna in slaap. Dan is het toch echt tijd om mijn bed te zoeken. Yiannis bezweert dat hij die niet stiekem heeft weggehaald en dus sluit ik 23:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje