Reisverslag  Dag 51 - Vrijdag 15 Juli 2016

 

9:00 Ontbijt. Vandaag een werkdag want de site moet live. Maar ik begin pas in de middag en zal dan tot laat in de avond bezig zijn. Dus de ochtend breng ik in rust door. Het is koeler dan de laatste dagen, komend weekend verwachten ze veel regen en een maximum temperatuur van 22 graden. Koud!

Misschien daarom zijn de vliegen extra irritant en beginnen nog meer te steken. Ik trek mijn lange broek aan en draag sokken in mijn slippers. Nee, geen witte maar ik vind sokken in slippers niks maar wil ook geen schoenen aan. Dus is dit een compromis. Het is maar waar je je druk over kan maken.

Het is 15:00 als ik aan het werk ga. Terwijl ik aan de telefoon ben zie ik Staas (de oudste zoon) aankomen, opgehaald uit Ioannina door zijn moeder. Hij heeft zijn studie in Nederland voltooid en komt nu fijn weer thuis. Helaas heb ik weinig tijd om hem nu te begroeten, het werk eist alle aandacht op.

Het gaat helemaal niet van een leien dakje maar ik ben dankzij de massage van gisteren zo relaxed dat ik het allemaal over mij heen laat komen. Ik geef wel mijn mening maar uiteindelijk beslist de projectleidert (en beste vriend) Marco.

Menig telefonisch overleg maar dan vinden we allebei dat we maar live moeten gaan. Voldoende aandachtspunten maar we gaan door. Zo vliegt de avond voorbij en is het 22:00 als ik het werk afsluit (maar de mail nog even open laat staan). Er zijn ook nieuwe gasten, een Israëlisch stel. Die hebben de kloof gelopen en komen nu pas aan. Die eten dus ook laat.

Gelukkig heeft Yiannis iets licht verteerbaars op het menu staan, namelijk gevulde tomaat (met rijst). Smaakt mij goed. Tijdens het eten breekt er dan een bui los, niet normaal! Een zondvloed zou je het bijna kunnen noemen. Dat duurt gelukkig niet heel lang maar genoeg om ervoor te zorgen dat Yiannis de komende dagen niet hoeft te sproeien. Als nu ook de vliegen zijn doodgeknuppeld door de grote druppels maar ik vrees dat ik dat geluk niet zal hebben. Daarna beantwoord ik toch nog een paar mail op het werk en doe een paar laatste tests. Maar dan sluit ik ook echt de laptop. Ik hang nog even op de bank maar ga daarna toch op bed aan. Ik sluit om 0:10 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje