Reisverslag  Dag 53 - Zondag 17 Juli 2016

 

08:45 Ik ben wakker en krijg beneden weer een ontbijt met spiegeleieren. Het is een rustige kerkelijke ochtend vol bezinning maar geen kerkdienst. Die ga ik missen want die is er nu slechts eens in de drie weken. De geschiedenis heren vertrekken en wederom ben ik dus de enige gast. Hierdoor is er wel een mogelijkheid dat we vanmiddag de lunch buitenshuis gaan houden. En zo verstrijkt de ochtend met koffiedrinken op het terras, wat internetten binnen en lezen (zowel binnen als buiten).

We gaan inderdaad naar Kalpaki voor de lunch. Waar we normaal paidakia konden eten, dat restaurant is gesloten. Maar Yiannis weet er een, die zit naast de slager. Verser kun je het niet krijgen! Dus rijdt Yiannis, Rita, Staas en mij daarheen en niet veel later zit ik mijn vingers af te likken, want paidakia eet je met je vingers.

Volledig voldaan gaan we weer huiswaarts en worden de bedden opgezocht terwijl Staas de wacht houdt. Ik lig lekker een tijd te lezen zonder in slaap te vallen. Daarna meld ik mij weer beneden waar ik van Staas een frappee krijg. De batterij van mijn iPad krijgt zoveel te verduren dat de externe accu aangesloten moet worden. Maar ik kom weer wat verder met mijn eigen project, Organismos Sidirodromon Grassouria (zoek zelf maar de vertaling op). Ik merk wel dat ik nog veel te leren heb, niet alles is mij duidelijk maar dankzij de diverse fora kom ik wel steeds verder.

Om 23:30 heb ik voldoende gelezen om vierkante oogjes te krijgen van de rechthoekige iPad. En dus sluit ik de iPad, drink mijn laatste tsipouro op en sluit een half uur later mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje